Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

"Speciellt att få lämna över den här pokalen"

Kif Örebro blev historiskt på mer än ett sätt. Laget var det första att få en inteckning i nyinstiftade Susanne Erlandssons pokal.
- Det kändes lite speciellt för mig att få överlämna den, säger huvudpersonen själv.

Annons
Susanne Erlandsson lämnar över medaljen till Marina Pettersson.

Susanne Erlandsson är i dag en höjdare i svensk fotboll. Hon är ordförande i elitföreningen damfotboll och vice ordförande i Svenska fotbollförbundets styrelse. Men hon har också ett förflutet i Örebrodistriktet. Åren 1976-1986 bodde hon i Örebro och spelade fotboll i Hallsberg.

- Det finns flera personer i Kif Örebros klubbledning som jag känner sedan den tiden. Klart det var lite speciellt att få dela ut pokalen till just dem i kväll, säger hon.

- Jag vet också hur hårt Kif förberett sig för den här chansen att ta en stor titel. Extra kul när de nu hade så mycket supportrar med sig på läktaren också.

100 000 kronorCupsegern ger Kif Örebro 100 000 kronor i klubbkassan. Men ingen biljett ut i Europa som på herrsidan.

- Det finns med i en strategisk målbild inför framtiden att även damernas cupseger ska ge en Europaplats. Det är en dröm vi jobbar för Men där är vi ännu inte, säger Susanne Erlandsson.

Vad säger du finalmatchen?- Den var underhållande. Om Djurgården fått mål på sin tidiga straff hade det kanske blivit en annan utgång men sett över hela matchen var Kif det bättre laget. Jag tycker man vann helt rättvist.

Mer läsning

Annons