Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Talonen avgjorde i sista minuten

Det har varit en jobbig vecka för Kif Örebro.
Men i säsongens sista hemmamatch fick man jubla.
Sanna Talonen nickade in 1-0 mot Tyresö i slutet av matchen.

Annons
Sanna Talonen blev segernickare för Kif.

Före matchen mot serieledande Tyresö höll Kif Örebros lagkapten Marie Hammarström ett minnestal till förre tränaren Richard Holmlund, som tragiskt omkom i en trafikolycka i veckan. Kif spelade även i sorgeband under matchen.

Redan i den sjunde minuten hade Emelia Erixon dubbla jättelägen. Hon blev frispelad av Sarah Michael, men båda hennes skott gick på Tyresös målvakt Carola Söberg. 

Gästernas Kirsten van de Ven hade två bra skott i den första halvleken. Ett i den 16:e minuten, som gick via Susanna Lehtinen och i stolpen och ett i den 41:a minuten från distans som gick klockrent i ribban.

Talonen avgjordeDen andra halvleken såg också den ut att sluta mållös, trots några bra chanser för vardera lagen. Men i den 90:e minuten fick Kif frispark och flyttade upp laget. Edda Gardarsdottirs inspel var perfekt och Sanna Talonen kom först och nickade in 1-0, vilket också blev segermålet.

Det var Kif Örebros sista hemmamatch för säsongen. Trots segern ligger man fortfarande femma, då Umeå besegrade Djurgården med 5-0 på bortaplan.

Nästa lördag spelas den sista omgången av allsvenskan. Då ställs Kif mot Malmö på bortaplan.

Läs mer om matchen i måndagens NA, papperstidningen! 

Klicka här eller på länken intill för att komma till Svenska fotbollförbundets resultatrapportering och se statistik från matchen.

Mer läsning

Annons