Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Damlaget siktar högt

Laxå IF:s damlag har vuxit. Laget har nu 35 spelare och spelar i division tre.

Annons

För två år sedan bildades Laxå IF:s damlag efter att tre år legat i malpåse. Då bestod det nya damlaget av 21 tjejer från 15 år och uppåt. Laget spelade i division fyra och siktade på att ligga i mitten av serien.

Nu, två år senare, har laget utökats till 35 spelare. Idag spelar damlaget i två serier, division tre och flickor 15-18-serien.

– Det känns kul. Vi satsar på övre halvan i division tre-serien. Det är kul att vi har fått spelare utifrån. De två senaste förvärven kommer i från Hallsberg, säger Fredrik Mejstedt, en av fyra tränare för laget.

Tjejerna från Hallsberg heter Cecilia Jansson och Ellen Johansson.

– Det känns bra och roligt i Laxå IF:s damlag. Det är bra sammanhållning och det känns kul att åka till träningarna, säger Cecilia Jansson, som tidigare spelade i Laxå IF:s damlag innan det lades ner.

Damlaget tränar tre dagar i veckan och spelar match varje vecka. Två träningspass görs i Laxå och ett på konstgräsplanen i Hallsberg.

Totalt är det fyra ledare som tränar laget och flera föräldrar hjälper till.

Framöver kommer damlaget att förutom att spela i serierna även att delta i Eksjöhus damcup där lag från olika serier möts.

I höst väntar ett mindre träningsläger utomlands. Det är ännu oklart vart laget kommer att åka.

– Det känns som att vi har ett bra lag. Laget har många unga talanger och rutinerade spelare. Laget har en bra sammanhållning, säger Fredrik Mejstedt.

Annons