Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Damlandslaget tog historisk seger i Idrottshuset – vände mot Tjeckien

Under söndagen blev det kryss i damernas första futsallandskamp i Idrottshuset – men tack vare Daniella Chamoun och ett tjeckiskt självmål kunde man segra i returmötet.

Annons

Under söndagen spelade damernas futsallandslag sin första match någonsin i Idrottshuset i Örebro. Resultatet blev 2-2 mot Tjeckien, efter under läge i paus.

När man spelade returmötet under måndagen vände Sverige igen, men den här gången tog man det hela vägen till en historisk första vinst.

Tjeckien tog ledningen med 1-0 genom Veronika Svobodová, och Sverige fick därmed gå till pausvila i underläge. Men tidigt i den andra halvleken skulle man påbörja vändningen. Daniella Chamoun kvitterade redan i den första minuten, framspelad på nick av Maria Poli.

Även segermålet kom hastigt. Det var Sveriges My Olofsson Hjelm som sköt, men ett tjeckiskt ben var sist på bollen innan det styrdes i mål.

Därefter hade Sverige kopplat grepp om matchen, och Tjeckien kom aldrig igen. Sverige vann således med 2-1, och den första historiska segern var i hamn.

Sverige – Tjeckien 2-1 (0-1)

Plats: Idrottshuset

Publik: 239

Målskyttar: Veronika Svobodová, Daniella Chamoun