Annons
Vidare till na.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Dan Hjertstrand ny näpochef

Ny närpolischef i norra länsdelen blir Dan Hjertstrand. Första mars lämnar han tjänsten som biträdande polischef på länets trafikenhet och flyttar in på poliskontoret i Lindesberg.

Tjänsten som närpolischef för Lindesberg, Nora och Ljusnarsberg annonserades ut internt och det var fyra som sökte den. Mannen som nu ska tillträda har jobbat inom Örebropolisen i 23 år. Men han började sin yrkesbana som förskollärare.

– Det har jag haft stor nytta av, bland annat när det gäller att ha föräldrakontakter, säger Dan Hjertstrand.

Den första tiden som polis jobbade han med utryckningar, sedan som motorcykelpolis och år 2000 kom han till trafikenheten.

– Jag har också jobbat två år på länskriminalen med brott mot barn, men sedan läste jag chef- och ledarskap på Örebro universitet och lagom när jag var klar fick jag tjänst som gruppchef hos trafikpolisen.

Naturlig ledarroll

Att ha en ledarroll är naturligt för Dan Hjertstrand. Förutom att leda andra i jobbet har han i många år varit ledare även på fritiden, inom såväl golf som ishockey, sporter som han själv också utövat.

– Jag trivs jättebra där jag är nu, så det är lite sorgligt att lämna. Men jag vill kliva vidare och det nya jobbet innebär ett totalansvar på ett annat sätt än jag haft tidigare. Det ska bli roligt. Jag gillar utmaningar, säger han och räknar upp ansvarsområden som utredning, samverkan både inom och utom organisationen, arbetsmiljö och personalansvar.

Koll på norra länsdelen

Dan Hjertstrand besökte sina nya arbetskamrater förra veckan, och han upplever att han har ganska bra koll på orterna i den norra länsdelen.

– Både genom jobbet med trafiken som ju spänner över hela länet, och så privat genom att jag besöker Kopparberg ibland.

Magnus Luhr, lämnade posten som närpolischef första februari för att jobba som biträdande stabschef i Örebro. Innan Dan Hjertstrand tillträder tjänsten den första mars, är det biträdande närpolischef Thomas Jäderqvist som håller ställningarna.