Annons
Vidare till na.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Daniel Andersson (S) elva kryss från toppen

Artikel 344 av 347
Val 2014
Visa alla artiklar

Daniel Andersson från Frövi hade hoppats på att ta plats i toppen av Socialdemokraterna i Lindesberg. Han lyckades nästan, bara elva kryss till hade kunnat ge honom en topplats i S-partiet.

 Bland alla partiers kandidater i Lindesbergs kommun var det socialdemokraten Anders Ceder som fick flest kryss, 349 stycken. Sedan kom Daniel Andersson som fick 286 kryss.

Men det räckte inte. Regeln är att minst fem procent av väljarna ska ha kryssat honom. För detta hade det behövts ett kryss av elva personer till. Därmed stannar Daniel Anderson på sjätteplats på listan.

Nu är det troligt att Ceder kommer att lämna kommunalrådsplatsen för att ta plats i Region Örebro län efter nyår.

Om du fått elva kryss till, hade du då varit beredd att gå in som kommunalråd om du fått den frågan av partiet?

– Ja, jag hade klivit upp och tagit det ansvaret. Jag har helhjärtat gått in för det. Jag är på tåget!

Vad är det du vill med ditt engagemang?

– Jag vill jobba för en bättre dialog med invånarna. Vi måste ha mer kommunikation. Vi gör så mycket men får inte ut informationen. Ofta får vi ut ris men inte ros. Jag vill se till att vi syns bättre.

Om du får möjligheten att sitta i en nämnd, vilken vill du det ska vara?

– Jag vill jobba med bostadsbyggande och infrastruktur, i de frågorna tror jag att jag kan göra nytta. Där får man med hela kommunens angelägenheter.

Hur känns det att du inte fick de sista elva kryssen?

– Jag är inte besviken, det känns skönt att jag har ett så stort stöd. Det här visar att väljarna vill ha en förändring, man vill ha in fler yngre personer i politiken. Vi kan inte bara ha 55-plussare, samhällsbilden ser inte ut så. Nu är det bara att satsa vidare.