Annons
Vidare till na.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Daniel och Wenche fixade jackor åt folk som fryser

I höstas gjorde Daniel Guldstrand och Wenche Sträng en insats för asylsökande i Stråssa. De samlade in och delade ut reflexer för att hjälpa dem att synas när de går mellan Stråssa och Storå.Nu har Daniel och hans sambo delat ut vinterjackor och overaller också. Hur kommer det sig?

– I samband med att jag sökte reflexer skickade jag förfrågningar till företag som har arbetskläder med varselfärger. Det tog lång tid men så hörde AB Blåkläder av sig och hade utgående modeller i vuxenstorlekar.

– Vi fick också barnoveraller från samma ställe. Fyra stora pallar kom hem till dörren. Så vi hade garaget fullt med lådor.

–Vi delade ut jackorna till ett par hundra asylsökande här i Stråssa, overallerna fick även andra familjer. Löa friskola och förskolor i Storå och Guldsmedshyttan fick också overaller.

Hur tas detta emot?

– Förskolorna var nästan chockade. De asylsökande är överlyckliga.

Varför gör ni det här?

– Vi gör det för att vi kan göra det.

Har ni nya idéer till våren?

– Inte som det ser ut just nu. Inte annat än att vi, precis som förut, samlar in begagnade kläder, skor och husgeråd, leksaker. Vi skänker dem till folk som behöver. Men kanske blir det andra projekt, vi är spontana. Det är givande att kunna hjälpa till.