Annons
Vidare till na.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Därför avstår världscupvinnaren skiathlon

 
SM-veckan 2015
Visa alla artiklar

I helgen tog hon sin första världscupseger. Men under SM-veckan väljer Sveriges senaste skidstjärna att stå över två distanser.

När anmälningstiden gick ut natten mot tisdag svensk tid var samtliga svenska skidstjärnor anmälda till onsdagens SM-tävling i skiathlon i Ånnaboda – utom en.

Jennie Öberg, som i ryska Rybinsk lördags tog karriärens första seger i världscupen – och Sveriges första världscupseger i längdskidor den här vintern – saknas i listan.

I en intervju med Norrbottens-Kuriren berättar den 25-åriga Piteåtjejen att det är en del av strategin i jakten på en VM-plats. Och att hon dessutom kommer att stå över lördagens distanslopp, där anmälningstiden går ut först i morgon, onsdag.

– På så sätt tror jag att jag kan stärka mina chanser. Det är i sprint som jag har störst VM-chans i, säger hon till tidningen.

Öberg kommer i stället att koncentrera sig helt på torsdagens stafett och söndagens sprint, och hoppas på så sätt kunna nå karriärens första seniormästerskap.

– Drömmen är att ha en liknande dag som jag hade i helgen. En tävling där allt bara känns rätt – har jag det så kan det räcka riktigt långt, säger Öberg till Kuriren om förhoppningarna att upprepa Rybinskskrällen på VM i Falun.

På damsidan saknas förutom Öberg ytterligare tre namn på den svenska topp 15-listan i startlistan till onsdagens skiathlon i form av Ebba Andersson (som avstår SM för att köra JVM) och Sofia Henriksson (som är handledsskadad) samt Maria Rydqvist (förkyld). På herrsidan är hela topp tolv på Sverigebästalistan, frånsett skidskytten Fredrik Lindström, anmälda till onsdagens tävling.