Annons
Vidare till na.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Därför byttes Nordin ut: ”Enkelt beslut”

Nordin Gerzic gjorde en stormatch mot Gais – men byttes ut med 20 minuter kvar. Här är anledningen.

Nordin Gerzic visade upp en form som sände tankarna tillbaka till 2010 då han var med och spelade hem SM-bronset till ÖSK. Mot Gais satte han första målet på en lurig frispark som sruvades in i straffområdet och sedan gick rakt in i mål.

Men i den 68:e minuten byttes han ut och linkade in mot omklädningsrummet med lindat lår. Tränare Alexander Axén, som är en av de människor i världen som känner Nordin bäst, förklarar vad som hände:

– Nordin har haft en känning i en baksida ett par dagar och när vi fick 2–0 så ville vi inte ta några risker. Det var därför vi tog av honom, det var av ren säkerhet. Ett enkelt beslut, säger ÖSK-tränaren.

Logi Valgardsson ersatte och ÖSK kunde till slut vinna matchen med 3–1. Daniel Nordmarks vänsterkanon gav 2–0 och Brendan Hines-Ike, för övrigt lysade som högerback, gjorde 3–0. Daniel Johannesson reducerade för Gais men någon dramatik blev det aldrig på slutet och ÖSK har plötsligt alla möjligheter att gå vidare från gruppen som också innehåller Forward och Helsingborg.

– Det var viktigt att ge oss själva chansen att gå vidare. Vi har haft mycket sjukdomar och lite stök, men spelarna gör det jättebra. Vi spelade metodiskt och fick äntligen lite stople in nu, säger Axén.

Vad säger du om Brendan Hines-Ike som högerback?

– Jag visste att han var en bra fotbollsspelare så det var inget konstigt att han var så bra offensivt. Sedan var det kul att han fick göra mål. Det ger oss ytterligare möjligheter som högerback, och nu är dessutom Haginge tillbaka. Så det spetsar till sig och det är så det ska vara.

För Axén var det också ett speciellt möte då han ställdes mot klubben som han tränade 2009-2012.

– Nu är det inte så många spelare kvar, men det är alltid kul att träffa supportrarna och ledarna runt laget igen. Den klubben kommer alltid att finnas i mitt hjärta. Men när matchen välbörjade tänker man bara på att vinna, säger han.