Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Därför kan NA bli Årets dagstidning

 
Anders Nilssons krönikor
Visa alla artiklar

Annons

På tisdag kväll kan NA utses till Sveriges bästa mediehus. NA är för andra året i rad en av tre nominerade i den prestigefyllda tävlingen Årets dagstidning. Vi är mycket stolta över att vara nominerade. Det är möjligt tack vare en fantastisk personal som varje dag, kväll och natt gör ett enastående jobb.

En framgång är spännvidden i nyhetsarbetet. Under ett dygn finns vi både i Askersund och New York, i Örebro och Stockholm. När kommunfullmäktige i Hällefors ska besluta om ett simhallsbygge är vi på plats. När det blir upplopp på Alléskolan i Hallsberg rapporterar våra reportrar i NA-tv så att läsarna kan följa händelseutvecklingen i realtid. I Örebro hårdbevakar vi den akuta vattenbristen samtidigt som sporten analyserar hockeylagets kräftgång.

Men arbetet i ett mediehus handlar inte bara om nyheter. Att skapa engagemang är lika viktigt. NA vill vara med och bidra till att samhället utvecklas positivt. Det kan vi göra på många olika sätt. Vi kan granska och avslöja orättvisor och på så vis få till en förändring. Vi kan också lyfta människor eller företag som lyckas och därmed visa på framgångsexempel. Vi skapar också arenor för människor att driva opinion. Alla politiker som vill får blogga på na.se. Vi har insändar- ochdebattsidor för läsarna och på ledarplats låter vi olika makthavare skriva sida vid sida med våra politiska redaktörer.

Ett sätt att förbättra samhället är våra insamlingskampanjer. Närmast väntar två välgörenhetskonserter i S:t Nikolai kyrka nästa vecka. Konserten, som livesänds på na.se, är finalen på vår senaste insamling för hemlösa och utsatta under namnet ”Vi bryr oss”. Två utsålda konserter visar på stort lokalt engagemang vilket är ett av mediehusets viktigaste uppgifter – att vara nav och smörjmedel i ett samhälle så att det utvecklas på alla sätt och vis, inte minst demokratiskt.

Mediehuset hjälper också näringslivet att utvecklas. På säljavdelningen gör alla säljare sitt yttersta för att hjälpa kommuner och företag att marknadsföra sig och synas i våra medier.

En stor del i nomineringen till Årets Dagstidning och Årets redaktion är just att vi aldrig slår oss till ro. Vi arbetar hela tiden med nya projekt och satsningar. Vi vill vara en del av samhället och då måste vi vara engagerande och våra medier måste hela tiden utvecklas.

Även läsarna har stor del i NA:s framgångar. NA:s läsare är idag mycket mera aktiva i nyhetsarbetet. Vi får fler tips och ni levererar fler bilder och filmer till oss från olika nyhetshändelser och evenemang. Dessutom är ni med och finansierar journalistiken så att vi kan vara på tå dygnet runt alla årets dagar och ge er relevanta, faktakontrollerade nyheter.

Så om vi vinner på tisdag kväll är det många i Örebro län som kan ta åt sig äran och sträcka på sig lite extra.