Annons
Vidare till na.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Därför sparkades Emra: "Inte tillräckligt tränad"

Förra ÖSK-stjärnan Emra Tahirovic tvingades bryta kontraktet med schweiziska FC Wil. Nu avslöjar tränaren att det berodde på att han inte nådde upp till kontraktskrav om att bli vältränad.

Det är schweiziska tidningen Thurgauer Zeitung som avslöjar sanning om varför Emra Tahirovic tvingades lämna FC Wil för två veckor sedan.

Wils huvudtränaren Axel Thomas berättar för tidningen att Tahirovic hade en klausul i sitt kontrakt som gjorde det möjligt för klubben att bryta kontraktet om den förre ÖSK-anfallaren inte nådde upp till en viss nivå av fysisk status vid ett visst datum.

Det eftersom Emra "hade lagt på sig några extra kilon och vägde in över 100 kilo" efter sitt över tre år långa uppehåll från elitfotbollen.

– Det blev bättre, men tog för lång tid, säger Thomas till tidningen.

Trots det blev det en succéstart i den schweiziska andraligesklubben med tre mål och en assist på första sex matcherna i höstas. Men efter den 11 november fick han inte spela en minut och efter den 2 mars fick han inte ens plats i truppen. Och i början av april fick han alltså sparken.

Tahirovic har fortfarande inte gjort klart med någon ny klubb.