Annons
Vidare till na.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Därför spelar han inte i ÖSK

Drömmen var att spela för ÖSK.
Men Malmö var hetare, och på lördag kommer Jiloan Hamad hem till Örebro för att skjuta ÖSK bort från guldstriden.
– Jag har sett ÖSK sedan jag var liten, och alltid drömt om att spela där. Men de var inte intresserade förrän Malmö hört av sig, säger 19-åringen från Forward.

Där finns en tagg, den saken är klar.

– Det är speciellt att möta ÖSK, och särskilt i Örebro. Det är fortfarande hemma för mig. Jag växte upp i Forward, och då var ÖSK alltid rivalen. Men samtidigt gick jag och såg dem i allsvenskan, och hoppades få chansen där. Jag vet att de var och tittade på mig, men de hörde inte av sig förrän de fick veta att MFF var intresserade, och då kändes det inte rätt, säger Jiloan.

Han valde MFF och flytten till Skåne som 17-åring.

”Stort självförtroende”

– Det var tufft i början. Jag kom hit med stort självförtroende, det gick bra i träningsmatcherna och jag var inställd på att få spela i premiären. Det tog ett och ett halvt år innan jag fick chansen på riktigt, men då tog jag den. Jag hade åldern emot mig i början, men det var säkert rätt av ”Rolle” (tränaren Roland Nilsson) att låta mig vänta.

Just nu är det BK Forward på båda flankerna hos de ljusblå. Jiloan till höger, Jimmy Durmaz till vänster.

– Det är kul. Jag trivs skitbra nu, allt är bra. Vi spelar bra fotboll och kämpar om guldet.

Läs hela intervjun i onsdagens NA, papperstidningen!