Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Därför tränade Astrit och Broberg vid sidan

De har legat bakom ÖSK:s förvandling. Men dagen före allsvenska kontraktet kan säkras tränade Astrit Ajdarevic och Martin Broberg vid sidan.

Annons

22 spelare var på Behrn arenas konstgräs när ÖSK gjorde sista träningen inför lördagens match mot Falkenberg, där tre poäng ger nytt allsvenskt kontrakt.

Men tre – Astrit Ajdarevic, Martin Broberg och Jonathan Lundberg – tränade vid sidan av, med Sam Masih, och deltog inte när övriga 19 spelade kvadraten och avslutade med att slå hörnor.

Men samtliga finns med i 19-mannatruppen till lördagens hemmamatch, och ÖSK:s assisterande tränaren Axel Kjäll tror inte att det ska vara någon fara.

– De tränade allihop i går och det såg ganska bra ut. Det var mest att hitta en bra periodisering i träning så det är 100 procent fräscha till matchen i morgon, säger han.

Trots att de anslöt i sommaruppehållet toppar Broberg och Ajdarevic ÖSK:s skytteliga respektive assistliga – Broberg efter fem mål bara på de två senaste hemmamatcherna – och de båda nyförvärven har haft en stor del i lagets uppryckning som lett till fem raka segrar.

ÖSK hade inga spelövningar under träningen, men det troliga är att Kjäll och Alexander Axén ställer samma startelva på benen som i 2–1-segern mot Kalmar i måndags.

Saknades på träningen gjorde som vanligt långtidsskadade Alhassan "Crespo" Kamara och Sam Mensah, medan U19-spelaren Faya Kobba Jr tränade med A-truppen.

Trolig startelva: Jacob Rinne – Daniel Björnquist, Eidur Sigurbjörnsson, Christoffer Wiktorsson, Logi Valgardsson – Marcus Pode, Nordin Gerzic, Robert Åhman Persson, Martin Broberg – Astrit Ajdarevic, Pär Ericsson.

Avbytare (en ska bort): Patrik Haginge, Ayanda Nkili, Sebastian Ring, Daniel Nordmark,  Kalle Holmberg, Daniel Gustavsson, Jonathan Lundberg, Oscar Jansson (mv-res).

Läs mycket mer inför ÖSK–Falkenberg i lördagens NA, papperstidningen, som går att köpa som e-tidning nedan!