Annons
Vidare till na.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Därför värvar inte ÖSK mer

ÖSK jagar en överlevnad i allsvenskan.
Men just nu inga fler nyförvärv.
– Om truppen består till antalet kommer vi inte ta in någon ytterligare, säger sportchefen Lennart Sjögren.

Josef Ibrahim på lån till Syrianska, Peter Samuelsson på samma vis hem till Degerfors och Kushtrim Lushtaku med ett rivet kontrakt till Tyskland. Det är ÖSK:s minustecken i truppen. På pluskontot skrev Shpetim Hasani, 30, in sig när han lämnade Norrköping och på fredagen blev klar för ÖSK de närmaste 2,5 åren.

Efter fredagens värvning har ÖSK hunnit med att förlora med 3–0 borta mot AIK i allsvenskan och ligger fortsatt – minst sagt – pyrt till i allsvenskans bottenstrid. Närmast i allsvenskan väntar den oerhört viktiga sexpoängsmatchen på Behrn arena mot Gefle nästa fredag.

Hasani ensam spetsvärvningOch som det ser ut just nu blir den förre Degerforsforwarden Hasani ÖSK:s enda värvning under transferfönstrets korsdrag. I alla fall den mest meriterade som ansluter.

– Helt omöjligt är det inte att det kommer någon mer. Vi fick in Hasani och stärkte situationen. Nu har vi diskuterat i början av veckan om truppen. Och om truppantalet består, alltså om ingen mer spelare till exempel blir utlånad, kommer vi inte att ta in någon spelare ytterligare, säger Lennart Sjögren.

Klubben gick ut med ett nödrop ekonomiskt till sponsorerna på tisdagen – har den utsatta ekonomin att göra med värvningsstrategin?– Oavsett vår ekonomi hade resurserna till nyförvärv legat på en viss nivå. Så det påverkar egentligen inte rent sportsligt. Skillnaden hade varit om vi haft en jättestark ekonomi och vi i ett läge hade kunnat konkurrera om fler spelare av ännu högre klass. Men jag är van att förhålla mig till en viss nivå pengamässigt så det är inget nytt. Sedan tror vi på den trupp vi har och vet att mycket av pressen sitter i killarnas huvuden, det är inget som går att köpa för pengar.