Annons
Vidare till na.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

De ägde dansgolvet i Idrottshuset

 
SM-veckan 2015
Visa alla artiklar

Dawid Kaleta och Frida Steffensen bjöd på storstilad show i tiodans-finalen på SM-veckan.

Den nyare delen av Idrottshuset var välfylld dagen till ära, när SM i tiodans avgjordes. Dawid Kaleta och Frida Steffensen, båda 21 år gamla från Göteborg, var ett av sex par som tog sig till final. När avgörandets stund väl var inne, lyckades duon få till en riktig fullträff. Det trots att förutsättningarna inte var alltför bra innan uttagningen (motsvarande semifinal).

– Frida blev sjuk i går, och jag måste verkligen ge henne beröm för att hon orkade med allt, säger David.

– Det fick bli mycket kanjang, nässpray och vila innan för att kunna bli bättre, säger Frida.

Första halvan av finalen handlade om fem standarddanser (modern vals, tango, wienervals, slowfox och quickstep), och sedan visade sig paret från sin absolut bästa sida i latindanserna.

– Vi är starkare i latin överlag, och kände därför att vi hade bättre chanser än de andra där. Sedan kanske de hade lite bättre möjligheter än oss i standarddanserna, och vi behövde vinna en av de danserna för att kunna sluta först. Det är alltid ett måste, säger Frida.

– Nu var tävlingen tv-anpassad. Det var tufft med de kortare pauserna. Något som vi inte är vana vid, säger David.

Firma Kaleta-Steffensen övertygade ordentligt under de fem latindanserna (samba, cha-cha-cha, rumba, pasodoble och jive). De var i sitt esse, och möttes av publikens jubel. Sedan kom beskedet – paret hade vunnit SM-guld, med god marginal till silvermedaljörerna Hampus Norberg och Lana Murphy Åström, Stockholm, och bronsmedaljörerna Joakim Rosendahl och Stine Overgård Andersen, Täby.

– Nu blir det att fira med en najs middag och ta det lugnt, eftersom att jag har varit sjuk, säger en leende Frida Steffensen.

– I morgon får vi vår första lediga dag på väldigt länge. Sedan har vi grejer på gång redan nästa helg igen, fyller Dawid Kaleta i.

Lag-SM i dans vanns för övrigt av DK Rocksulan, från Karlstad.