Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

De är klara för Live at Heart – artister från sex länder i nytt bandsläpp

Under måndagen släppte Live at Heart 16 nya akter till festivalprogrammet. Dessutom är tre spännande svenska namn klara för satsningen på Diaserter.

Annons

”Vi är supertaggade inför Diaserterna med Sofia Karlsson, Jonathan Johansson och Jennie Abrahamson" säger Lars-Göran Rosén, artistansvarig på Live at Heart, i ett pressmeddelande.

Det nya festivalinslaget diaserterna genomförs under tre kvällar och är en blandning av dialog och konsert där artisterna framför sin musik och berättar i samtal om sitt skapande. De tre artisterna, Sofia Karlsson, Jonathan Johansson och Jennie Abrahamson kommer samtala med Magnus Sundell från Bilda och spela musik under samtalet.

16 nya akter är också klara för årets upplaga av Live at Heart. Utöver svenska akter finns även artister från sex andra länder – bland andra Theodore från Grekland och estländska Trad.Attack!

”Fantastiska musiker från olika delar av världen fortsätter att söka till Live at Heart och de här båda akterna kommer att bli snackisar under årets festival. Theodore kommer från Aten med atmosfärisk och känslig pop och har bland annat varit förband till isländska Sigur Rós. Trad.Attack! från Estland tar folkmusik till nutid och svänger helt unikt”, säger Lars-Göran Rosén i pressmeddelandet.

Det är också klart att örebroaren Christoffer Wadensten, känd som Meadows, kommer till Live at Heart igen. Han är den ende artist som spelat på samtliga av festivalens upplagor.

"Meadows har varit med oss sedan starten. Vi är mycket glada över att han har tid att vara med i år också, nu när han blir allt mer efterfrågad i olika delar av världen”, säger Lars-Göran Rosén.

Totalt räknar festivalen med att landa på drygt 200 artister i det slutgiltiga festivalprogrammet.

Listan på klara artister så här långt:

Sofia Karlsson (Diasert i samarbete med Bilda)

Jonathan Johansson (Diasert i samarbete med Bilda)

Jennie Abrahamson (Diasert i samarbete med Bilda)

Blue House

Christopher Sletto

Crooked trees

DSH5

Hanna Gustavsson

Ludwig Hart & the Rumours

Maple & Rye

Meadows

Paper Tigers (Danmark)

Pat Razket

Royal prospect

Tamzene (Skottland)

The Brahms (Nederländerna)

Theodore (Grekland)

Trad.Attack! (Estland)

Voodoo Vegas (England)

Annons