Annons
Vidare till na.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

De är länets "superföretag"

Fyra av landets 318 superföretag finns i Örebro län. Det är en blygsam ökning jämfört med fjolårets lista. Men i landet i stort minskar antalet superföretag.

– Det märks i vår analys att de sista årens lågkonjunktur slår allt hårdare bland de svenska aktiebolagen, säger Per Weidenman, chefsanalytiker på analysföretaget PAR som har utvecklat modellen som undersökningen bygger på.

– Företagen får det allt svårare att ha hög tillväxt samtidigt som de behåller en uthållig lönsamhet, fortsätter han.

Sex olika kriterierDet är affärstidningen Veckans Affärer som presenterar Sveriges superföretag i samarbete med PAR. Rankningen sker efter sex olika kriterier, bland annat ska företagen under fyra års tid presterat bättre tillväxt än andra jämförbara företag.

De fyra superföretagen i Örebro län är Assistansia i Örebro, JBV i Hallsberg, Tele Datanät Fiberoptik i Örebro och JMS Vattenrening i Örebro.

AssistansföretagAssistansia, som för en dryg vecka sedan gick samman med fyra andra assistansföretag under namnet Humana, omsatte i fjol 1,6 miljarder kronor.

– Genom fusionen blir vi det största företaget inom personlig assistans och kan satsa mer på kompetensutveckling och bidra till att fler får rätt till ett bra liv, skrev kommunikatinschefen Helena Pharmanson i ett pressmeddelande vid samgåendet.