Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

De är pensionärer - och vill lära sig Pokemon

Sommarens stora snackis Pokemon Go sprider sig allt högre upp i åldrarna. Om en månad kommer Studieförbundet Vuxenskolan hålla en kurs i spelet. – Kursen kommer att bli av. Det är många äldre som har visat intresse, säger Frida Olsson, kommunikatör.

Annons

Det ser ut som att Christer Johansson, Örebros kanske äldsta Pokemontränare, kommer att få konkurrens. I september kommer nämligen Studieförbundet Vuxenskolan arrangera två kurstillfällen för spelsugna.

– Det är många pensionärer som är intresserade av teknik som vill hänga med i utvecklingen. Hittills är det fem anmälda till det första kurstillfället. Men vi ska ha öppet hus snart och hoppas att det kommer rassla in anmälningar efter det, säger Frida Olsson, kommunikatör vid Studieförbundet Vuxenskolan.

Se också:

NA-tv: Här är 72-åringen som spelar pokemon

Kursen i hur man går till väga för att fånga de virtuella monstren kommer att hållas av en erfaren Pokemonspelare.

– Vi har dessutom hittat en kursledare som själv är väldigt insatt i Pokemon. Kursen kommer att vara fyra timmar lång och kursledaren går igenom Pokemons historia och sedan avslutas kursen med ett besök till ett närliggande Pokestop och gym, säger Frida Olsson och fortsätter:

– Huvudsaken är alltså inte att gå ut och leta Pokemon utan att ge deltagarna information om fenomenet och om hur det fungerar, säger hon.

Anmälan till de båda kurstillfällena är fortfarande öppen och Frida Olsson berättar att de fick idén efter att de kom tillbaka från semestern.

– Vi fick idén till kursen när vi kom tillbaka efter sommaren. Verkligen alla pratade om Pokemon och vi vet att vi har ganska många teknikintresserade pensionärer i vår organisation. Flera av oss i personalen spelar också. Och vi ser det som en riktig folkhälsoinsats, samtidigt som det är ett bra sätt att koppla samman olika generationer, säger hon.

Annons