Annons
Vidare till na.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

De blev skolentreprenörer

Årets skolentreprenörer i Örebro län utsågs under måndagen vid en prisutdelning i Örebro. Förskolan Askens hus från Tulpanens skola i Lekeberg och i personalkategorin Erika Rosenkvist, lärare på Vialundskolan i Kumla.

Förskoleklassen Askens hus i Fjugesta har utmärkt sig på flera sätt genom att genomföra sina kreativa idéer. Barnen har haft god hjälp av sina lärare. Bland annat har man målat tavlor och utsmyckat skolans ytterväggar.

Erika Rosenkvist är lärare i SO och svenska i klass 6B på Vialundskolan. Tillsammans med sina elever har hon arbetat med filmprojektet ”Vårt Kumla”. Gemensamt har eleverna valt ut företag, skrivit manus och intervjuat företagare. ”Hon har visat hur man i undervisningen kan skapa motivation och entreprenörsanda genom att låta eleverna växa och uppleva att kunskap finns att hämta överallt” heter det i prismotiveringen.