Annons
Vidare till na.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

De fick pris för sin kamp för biblioteket

Än är inte frågan om biblioteket i Ramsberg avgjord. För Ramsbergs biblioteks vänner pågår kampen för fullt. På söndagen utsågs aktionsgruppen till Årets Ramsbergare 2015.

Sedan 2010 delar hembygdsföreningen i byn ut det årliga priset. I år går priset till Jennifer Jennessen, Ingalill Eriksson och Britt-Marie Olsson med Ramsbergs biblioteks vänner.

– Just nu inväntar vi förvaltningsrättens syn på vår sak. Vi har överklagat kommunens beslut att stänga biblioteket i Ramsberg och att de ersatt detta med en bokbuss, berättar Britt-Marie.

När det stod klart att kommunen tänkte slå igen biblioteksfilialen i Ramsberg gömde byborna alla böckerna på ett hemligt ställe.

Var finns böckerna nu?

– I säkert förvar. På hemlig plats, säger Ingalill.

Även om beskedet från kommunen är att bokbuss ska gälla i byn framöver vill aktionsgruppen Ramsbergs biblioteks vänner inte acceptera detta.

– Vi tycker inte att allt i denna kommun måste till centralorten. Vi vill ha ett kommunalt drivet bibliotek i Ramsberg, säger Jennifer.