Annons
Vidare till na.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

De testar med ÖSK i december

Två nya ansikten, och två nygamla, dyker upp på ÖSK-träningarna i december. NA kan avslöja vilka de är.

Eidur Sigurbjörnsson och Tobias Nilsson har varit utlånade under 2014, men båda har gällande avtal med ÖSK under nästa år.

Isländske Sigurbjörnsson har i år spelat i Vestmannaeya i isländska ligan, men på slutet fått testa spel i norska tippeligan för Sandnes Ulf, där försvararen Eidur spelat åtta matcher.

Tobias Nilsson spelade med Husqvarna i superettan, klubben som degraderades, där han från att ha varit mittfältare fick ta ett steg bakåt och bli mittback.

- Vi vill se hur Eidur och Tobias utvecklats, och de kommer att träna med oss under december, säger Magnus Sköldmark i ÖSK.

Två nya namn är Smajl Suljevic från Dalkurd i norrettan, och norske vänsterbacken Victor Grodas från IK Hödd i norska division 1.

Smajl Suljevic är en 20-årig central mittfältare, hans spelade 23 matcher för topplaget Dalkurd i norrettan i år, gjorde ett mål och hade en assist. Han har tidigare uppmärksammats av engelska Stoke City, och enligt rykten är han också föremål för uppvaktning från Halmstad och Gif Sundsvall.

Att ÖSK söker en vänsterfotad vänsterbac är ingen hemlighet. Mjällbys Victor Agardius valde Kalmar före Närke, och nu får 24-årige Victor Grodas chansen att visa upp sig på Behrn arena från nästa vecka.

- Han har spelat i en mindre klubb i Norge, men uppmärksammats av flera större klubbar. Nu får vi en chans att se honom hos oss, säger Magnus Sköldmark.

Bland testspelarna finns också Gabriel Somi, som NA tidigare berättat om. Somi kommer närmast från Syrianska FC i Södertälje, där han spelat i både allsvenskan och superettan.