Annons
Vidare till na.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

De tog årets första badbuss

I går valde nära 40 personer att åka med badbussarna från Askersund, Laxå och Hjortkvarn till Alléhallen i Hallsberg.

Finns det någon som åker och badar inomhus när det är perfekt sommarväder? Några valde under gårdagen badhus framför en sandstrand. De tog årets första badbussar från Hjortkvarn, Askersund och Laxå till Alléhallen. De enda passagerarna på första bussen, från Askersund, var Ingrid Bergman och Annika Finnström med familjer.

– Vi brukar åka hit med badbussarna varje år. Och vi har småbarn som inte tål att vara ute i solen en hel dag, sa Ingrid.

Utomhusdelen

Bussen från Laxå hade lite fler badsugna passagerare, närmare bestämt 17 stycken. Malva Lundh och Jocelyn Lindblad tyckte att det var pirrigt att åka buss.

– Vi ska bada i utomhus-delen, sa Annica Lundh.

Hallsbergsbussen som startade i Hjortkvarn hade med sig 15 medåkare, inklusive en badsugen busschaufför. Ove Börjesson körde bussen från Hjortkvarn och passade på att svalka sig tillsammans med sonen Filip Börjesson.

Det är tredje året i rad som det går badbussar till Alléhallen.

Finns det behov av att ha öppet hela sommaren?

– Det brukar vara cirka 5 000 besökare per månad under juni och juli. Totalt kommer cirka 500 besökare per säsong till oss med hjälp av badbussarna, sa Urban Kapple, avdelningschef.

Arbetsledaren Anette Yngvesson höll räkningen på alla som kom med badbussarna. I går hamnade siffran på 39 personer.

– Det är lite under snittet men så brukar det vara första dagen varje år, sa Urban Kapple.