Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

De vann Åstadsloppet

David Nilsson och Josefin Gerdevåg. Där har ni vinnarna i elitklasserna i 2015 års upplaga av Åstadsloppet.

Annons

På lördagen avgjordes klassiska Åstadsloppet anno 2015 i Örebro. 1 270 löpare kom till start i olika distanser.

De som lyckades bäst i elitklasserna, det vill säga på halvmaratonet som mäter 21 kilometer, var David Nilsson och Josefin Gerdevåg.

Högby-löparen Nilsson, som tävlade i VM så sent som i somras, sprang i mål på 1,08,18. Tvåa i herrklassen blev Örebro AIK:s Erik Anfält, som var 31 sekunder bakom Nilsson. Gerdevåg, KFUM Örebro, tog sig över mållinjen i Tybblelundshallen på 1,18,49 – vilket var nytt banrekord i damklassen. Mikaela Kemppi, Örebro AIK, slutade tvåa efter att ha noterat 1,19,25.

Länslöparna Anfält, Ludvig Börjesson och Mattias Nätterlund tog alla varsin DM-medalj på herrsidan. Erika Bergentz snodde åt sig ett brons på damsidan. 17-årige Haben Kidane, Hällefors, vann 10-kilometersloppet. Han stannade på 32,56, och var hela två minuter och 31 sekunder före tvåan Andreas Åkesson.

Se samtliga resultat här (extern länk).

Läs mer om Åstadsloppet i söndagens NA, papperstidningen, eller köp den som e-tidning här intill.