Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

DEBATT: Se till att Örebros chefer har rätt utbildning

Annons

I NA den 12 februari uppmärksammas att nya chefer inom Örebro kommun saknar rätt utbildning. Detta är något vi i Liberalerna ser som bekymmersamt och det är helt relevant att ifrågasätta hur Örebro kommun tillsätter chefer. Vi har sedan länge uppmärksammat att rätt utbildning för sitt ansvarsområde inte varit prioriterat av de styrande.

Vi anser precis som Carina Laurin-Stensson, facklig samordnare Akademikerförbundet SSR, att det är ett problem. I en rak och effektiv organisation, som vi behöver inom Örebro kommun, behövs kompetens i alla led. Inte minst hos cheferna som ska finna problemlösningar för dagen men också ansvara för att leda utvecklingen framåt.

Det skapar inget gott förtroende när kommundirektören förklarar den senaste omflyttningen inom programområdet Social välfärd med att det löser ett internt organisationsproblem

Att chefer med avsaknad av sakkompetens anställs har tyvärr hänt även tidigare och vi vill säga att det nästan är med systematik man först tittar inåt i redan befintlig organisation istället för att fokusera på att hitta rätt kompetens för sakområde och ansvar.

Liberalerna har framfört behovet av kompetens i chefsleden och vi har föreslagit att det alltid ska ske extern rekrytering till chefspositioner. Det har inte hänt en gång, ett år, utan intern rekrytering har pågått sedan lång tid tillbaka. Det skapar inget gott förtroende när kommundirektören förklarar den senaste omflyttningen inom programområdet Social välfärd med att det löser ett internt organisationsproblem. Vem är egentligen till för vem?

Det primära för kommunen ska vara att leverera välfärd. För det behövs självklart chefer som har kompetens och som vet vad de gör. Det gör mig också djupt oroad att kommunen inte lyssnar tillräckligt på medarbetare när man gör förändringar. Får en ju att undra om cheferna lyssnar på medarbetarna dagligdags? Lyssnar inte cheferna som saknar kompetens inom sakområdet på sina medarbetar så missar vi våra mål.

Liberalerna vill att Örebro kommun prioriterar organisationen så att chefer har rätt utbildning och kompetens inom sitt ansvarsområde. Gör man inte det så kan katastrofen vara nära.

Karolina Wallström

Liberalerna, kommunalråd

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv artikel