Annons
Vidare till na.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Debatt utan funktionshinder

Söndagen den 11 oktober var det partiledardebatt på tv, varje gång det är det håller jag tummarna och hoppas: Ikväll kommer det, ikväll kommer det att talas om funktionshindrade och våran situation i samhället” men varje gång blir jag besviken. Partiledarna vill inte prata om oss, Vi finns inte med i bilden av att Sverige är att land som är lika för alla, vi är bottenskrapet som ingen vill lägga någon energi på.

Härom dagen pratade jag med en gammal bekant som har en CP-skada, värre skada än min. Jag klarar mig själv och lever ett liv utan assistenter men den här personen har assistenter för att kunna leva det liv hon vill. Något som inte går utan assistans. Hon har en katt som hon älskar som alla andra som älskar sina djur. Nu har chefen för assistansbolaget sagt till henne att hon måste göra sig av med katten, för annars säger den där chefen till sina anställda att dom inte får mata katten, Och alla som älskar sitt djur vet att det är svårt att göra av sig med dem.

Min bekant är tyvärr inte ensam att få sitt liv sönder trasat på grund av att de behöver mer hjälp än andra. Så politiker: börja prata om oss funktionshindrade så kanske vi få slut på trakasserandet av oss funktionshindrade. Jag vill se obligatorisk handikappkunskap i skolor från första klass till sista året på gymnasiet, då skulle det kunna bli bättre för oss i samhället.

Joakim Lindkvist

Lindesberg

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel