Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Dags att påminna om ordet solidaritet

Annons

När du läser det här är det bara några dagar kvar till första maj. Genom arbetarrörelsens ständiga krav på rättvisa och förbättringar har vi i dag betydligt mycket bättre samhälle och arbetsliv än vad vi hade under 1800- talets slut, då traditionen att demonstrera på första maj tog sin början.

Det blir allt mer tydligt mot vilket samhälle den sittande borgerliga regeringen strävar. Det är ett samhälle med ökade klyftor där den som redan har gynnas allt mer. Se bara vad försämringarna i a-kassan och sjukförsäkring leder till. Se bara hur barnfattigdomen ökar och hur regeringens löften om fler jobb inte leder någonstans.

När det gäller jobben ser vi nu hårresande förslag och åtgärder. Sänk moms på krogen visade sig inte skapa några jobb och nu lägger den borgerliga näringsministern sig i lönebildningen och vill sänkta ingångslöner. Passiva lösningar som bara gynnar dem som redan har.

Vi Socialdemokrater är övertygade om att arbetslösheten kan bekämpas med aktiv arbetsmarknadspolitik med seriösa utbildnings- och omställningsinsatser.

Vi får aldrig hamna i ett läge att vi passivt accepterar dessa försämringar och går på snacket om att det är en samhällsutveckling som inte går att hejda.

Det är viktigt att tänka på vad vill jag ha för samhälle, vi är många som tillsammans vill skapa ett bättre samhälle i framtiden. Vill vi ha välfärd som ska omfatta alla och trygghetssystem som håller måttet. Solidaritet är grunden för arbetarrörelsen arbete.

Förändringar uppnås inte genom att sitta hemma och vara tyst. Första maj är ett utmärkt tillfälle att gå ut och visa att just du, inte accepterar den riktning som regeringen stakat ut för Sverige.

Kom med du också.

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv artikel

Mer läsning

Annons