Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

De verkliga rasisterna blundar för segregationen

Annons

I dag finns det få ämnen i svensk politik som är så svåra att diskutera som invandring och integration. Somliga kallar de som kritiserar segregationen för rasister, men är inte de verkliga rasisterna dem som blundar för problemen?

Inte minst här i Örebro så märks segregationen av tydligt. De skolorna med svagast resultat ligger i segregerade områden, absolut värst ligger Vivallaskolan till. På Vivallaskolan så är endast en femtedel av eleverna ens behöriga till gymnasiet. Cirka 75 procent har alltså misslyckats med grundskolan. Detta kommer att bidra till en ännu högre arbetslöshet i framtiden.

Men Vivallaskolan är inte unik. Överallt i Sverige syns konsekvenserna av den allt ständigt djupare segregationen. Mindre svenskkunskaper, ökad arbetslöshet och kriminalitet, ett ännu större och mycket kostsamt bidragsberoende. På många sett så skulle man kunna säga att man har skapat en ny samhällsklass. De segregerade. De som ofta har fått en mycket bristfällig introduktion till det svenska språket och samhället. De som sitter arbetslösa och lever på bidrag. De som ser kriminalitet som en utväg. Se bara på Malmö, där farliga gäng nu bredder ut sig över gatorna. Hur ska man någonsin kunna bryta segregationen om så få vågar angripa den?

Man ska inte kalla de som kritiserar segregationen för rasister, det ska man kalla de som ignorerar problemen och drömmer sig bort. Segregationen är mycket allvarlig och flera hundratusentals människor är drabbade ut av den. Det värsta man kan göra är att strunta i dem.

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv artikel

Mer läsning

Annons