Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

EU borde bestämma om vargstammen

Annons

Lars Johanssons artikel om vargstammen har en bra rubrik, men sedan är det mer tveksamt. Uppenbarligen är det nu så att man har ökat ut jakten på varg. Nu får man också skjuta i förebyggande syfte. Förebyggande för vad då? Vargstammen kommer inte att minska? Jakt i förebyggande syfte, skyddsjakt och licensjakt skulle alltså inte minska vargstammen. Tillåt mig tvivla. Med tanke på många av de tidigare insändarna, som starkt vill begränsa vargen, bland annat av Anki Bergqvist, ordförande i Jägarförbundet, och Anki Pettersson, ordförande i Jägarnas riksförbund, så är synen på vargen inte särskilt seriös. Göran Gunnarsson, ordförande i Jägarförbundet i Örebro, vet inte varför vargen ska finnas enligt honom själv i en insändare.

Lars Johansson hänvisar till propositionen En ny rovdjursförvaltning 2009. Men i den står bland annat att “Ansvaret för förvaltningen bör i allt större utsträckning ske regionalt och med lokalt inflytande.” Betänk då att dessa tre ordföranden sitter lokalt. Nej, då är det nog bättre att EU, som har en överblick på rovdjurspolitiken i flera länder får ett inflytande.

Att förstärka det genetiska i vargstammen. Hur ska det gå till? Man kan ju inte, i skogen, se om vargen är genetiskt frisk.

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv artikel

Mer läsning

Annons