Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Ewa-Leena Johansson (S): Politik har blivit som schack!

Nu går vi in i valspurten och det märks på många sätt. Du som väljare har det inte lätt.

Annons
Röstar du på ett parti, kan du få ett annat på köpet. Politik har blivit som schack, skriver Ewa-Leena Johansson, kommunalråd i Ljusnarsberg (S).

Politik har blivit lite som schack eftersom du nu också måste fundera på vad din röst leder till i nästa steg. Röstar du på ett parti så kan du få ett annat på köpet. Och det är inte nödvändigtvis det du vill ha.

Jag har nyligen haft besök av media som förberedde en presentationen av valvinnarna, enligt dem så vet de det redan.

Valarbetet är inspirerande med alla samtal och framför allt de som inleds med en missnöjesyttring men som kan upplösas i bästa samförstånd. Jag har nyligen haft besök av media som förberedde en presentationen av valvinnarna, enligt dem så vet de det redan.

En journalist berättade att han mött personer som ondgjort sig över alla flyktingar och bidrag kommunen fått och gett flyktingarna. Jag oroas över den tolkningen. Kommunen fick en hel del statsbidrag som vi har använt till personal och investeringar i skolan, med andra ord sådant som gynnar alla elever.

De målar upp en nattsvart bild av ett land i fullständigt förfall. Men, ärligt talat, delar du verkligen den bilden?

Det finns partier som ser det som sin uppgift att profitera på missnöje och desinformation. De målar upp en nattsvart bild av ett land i fullständigt förfall. Men, ärligt talat, delar du verkligen den bilden?

Därmed inte sagt att vi inte har en hel del problem att lösa och utan tvekan lever vi i en tid med många utmaningar. Det är lätt i vardagen att känna sig missnöjd, alla har vi något vi inte tycker är bra och som vi är både trötta och förbannade på.

I grund och botten handlar valet om vilket samhälle vi vill leva i. Ett samhälle som slits isär och skapar allt djupare klyftor eller ett samhälle som håller ihop och där människor tillsammans jobbar för ett bättre samhälle. Genom att jobba tillsammans kan vi hitta gemensamma lösningar på de problem och utmaningar vi har.

Det handlar om hur resurser ska fördelas och aldrig är de tillräckliga för att uppfylla alla önskemål så ständiga prioriteringar görs.

Politik handlar om problemlösning och att förbättra vårt samhälle. Det handlar om hur resurser ska fördelas och aldrig är de tillräckliga för att uppfylla alla önskemål så ständiga prioriteringar görs. Därför blir jag orolig då jag hör partier utlova stora investeringar men påstår att ingenting annat kommer drabbas. Det är inte heller sant!

Politik handlar om att koppla ihop känslor och värderingar med fakta. Vissa partier har känslan men begränsad kunskap, ett perfekt recept för att till exempel köra kommunen i botten

Jag hörde en diskussion på affären häromdagen då två tjejer diskuterade en partiledardebatt och slutsatsen var "ingen har nåt vettigt att säga, jag tänker i alla fall rösta på XX-partiet, det är kul med nån som rör om i grytan".

Handen på hjärtat, nu har du chansen att avgöra vilket parti du anser har kunskapen och förmågan att leda och ta ansvar i både land och kommun.

Tro mig, vi behöver inga partier som bara har till uppgift att röra om i grytan. Lägg i stället ner lite tid på att se vad som finns bakom alla ”vallöften” så kommer valet kännas lättare. Utgå från värderingar som du har, leta sedan rätt på det parti som passar dig. Använd din röst på ett alternativ du tror på, som har de drivkrafter som behövs. Valet handlar om vem som går att lita på. Handen på hjärtat, nu har du chansen att avgöra vilket parti du anser har kunskapen och förmågan att leda och ta ansvar i både land och kommun. Lägg en röst den 9 september på ett alternativ som leder till ett starkare och tryggare samhälle!

Ewa-Leena Johansson

Kommunalråd i Ljusnarsberg (S)

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv artikel
Annons