Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Folkpartiet vill inte bygga bort Örebros gröna parker

Det är positivt att många vill bo och leva i Örebro, och Folkpartiet liberalerna vill se en fortsatt utveckling av staden.

Annons

Vi ska dock inte bygga i våra parker. Folkpartiet liberalerna värnar Örebros vackra parker och vill hitta andra ytor för bostäder. Örebro ska vara en grön stad.

Vi ska utveckla Örebro genom att omstrukturera redan bebyggda områden, men även genom att bygga ut staden.

Lennart Bondesons (KD) förslag att bygga bostäder i Brunnsparken är helt fel. Brunnsparken har sedan 1934 varit en folkets park och vi anser att parken ska utvecklas i stället för att avvecklas.

Runt omkring Brunnsparken byggs det för fullt och det finns många människor i närområdet som skulle kunna ha god nytta av en utvecklad park.

Folkpartiet liberalerna vill låta föreningar fylla parken men aktiviteter. Vi vill gärna komplettera de stora fina gröna ytorna med en barnvänlig vattenlek.

Vi ser också framför oss ett friluftsgym där människor i alla åldrar motionerar tillsammans. I den här delen av staden finns ingen park, inget bad, inget föreningshus och vi tror behovet är stort.

Brunnsparken kan bli det som just nu saknas.

Förutsättningar finns för att fortsätta vara en grön lunga, ett utflyktsmål under helgen och ett ställe som kan inrymma föreningar och en fritidsgård. Folkpartiet liberalerna vill att kommunen går ut och ber om anbud på intressenter som vill nyttja parken för olika aktiviteter.

När det gäller Parkteatern vill Folkpartiet liberalerna söka efter nya intressenter. Den ska inte styckas av och säljas.

Parkteatern är en fantastisk pärla i Brunnsparkens mitt.

Bondesons förslag med ett staket runt teatern känns ogenomtänkt och inte realistiskt. Vilket intryck ger det? Och hur blir det med scenen som vetter mot stora planen framför?

Många örebroare har fina minnen av Brunnsparken och Folkpartiet liberalerna vill att den ska fortsätta ge även kommande generationer nya minnen och vara en härlig plats att åka till. Vi uppmanar därför Bondeson att sluta förstöra Örebros parker. Det finns annan mark att bygga ut Örebro på.

Folkpartiet liberalerna säger ja till ett vackert, expanderande och grönt Örebro men nej till Lennart Bondesons önskan att bygga sönder Örebros vackra och nödvändiga parker och kommer LB med önskemål att bygga i Stadsparken kommer vi att säga nej till det också.

Kommunalråd (FP)

Patrik Jämtvall

Talesperson i samhällsbyggnadsfrågor (FP)

Karolina Wallström

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv artikel

Mer läsning

Annons