Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Hallsberg ska stärka sin roll som Sveriges viktigaste logistikområde

Annons
Byggandet har kommit i gång . Här växer nya kvarteret Mejeriet fram, i samarbete mellan Hallbo och privat byggherre. Arkivfoto: Barbro Isaksson

Hallsbergs kommun har en ljus framtid med skola och välfärd av högsta kvalitet. Vi har haft tuffa år där effekterna av regeringens politik märks. Det behövs mer pengarna till skolan och välfärden i stället för sänkta skatter och vinstjakt. För att den ljusa framtiden ska bli verklighet krävs hårt arbete och en kommunledning som tar ansvar.

Nu jobbar vi för att locka fler jobb till oss och bygga bostäder, så att fler väljer att bo i vår kommun. På så vis blir det mer pengar att satsa på barnens framtid i skolan och på äldre i omsorgen.

Vi vet att fler vill arbeta och därmed bidra till vår gemensamma välfärd. Under nästa mandatperiod ska Hallsbergs kommun stärka sin roll som Sveriges viktigaste logistikområde. Vi ska ta fram en särskild strategi för att stödja och stimulera små och medelstora företag inom service och handel. Ungdomar ska få stöd från första dagen av arbetslöshet, inte efter månader. Alla arbetslösa ungdomar ska garanteras individuella insatser som innebär ett erbjudande om utbildning, praktik eller arbete.

Vi vet att utbildningen ofta är skillnaden mellan att ha ett jobb och att inte ha det. En bra utbildning skapar förutsättningar för människor att förverkliga sina drömmar. I dag är det alldeles för många elever som går ut grundskolan utan tillräckliga kunskaper. I våra grundskolor ska kunskapsresultaten öka, vi ska vara en av de kommuner i länet som har bäst resultat. Varje elev ska få mer tid med sina lärare, därför ska administrationen för lärarna minska. Vi vill ha de bästa lärarna till våra skolor, därför ska de duktiga lärarna premieras.

Det ska finnas bra vård och omsorg när vi drabbas av sjukdom, funktionsnedsättning eller behöver hjälp på ålderns höst. Vi vet att välfärden behöver mer resurser för att anställa mer personal och att utveckla våra värdighetsgarantier. Tillsammans med frivillig-organisationer vill vi fortsätta att utveckla den sociala gemenskapen inom våra dagcentraler. För att förbättra arbetsmiljön och därmed stärka kvaliteten inom äldreomsorgen ska vi fortsätta höja tjänstgöringsgraderna och ta bort de delade turerna under den kommande mandatperioden

För att växa och utvecklas behöver Hallsbergs kommun fler bostäder. Nya invånare behöver någonstans att bo och de som redan finns i kommunen vill ha alternativ när livet förändras. Därför behövs det såväl nya lägenheter som villor i hela kommunen. Under de kommande tio åren behövs uppemot 450 nya bostäder. Därutöver ska arbetet med att rusta upp och modernisera äldre lägenheter intensifieras.

Mer extremt väder leder till bland annat skogsbränder och omfattande översvämningar.Det kräver att vi förändrar vårt sätt att leva. Vårt långsiktiga mål är att vara en fossilfri kommun år 2050. Hallsbergs kommun ska vara föregångare i arbetet för en hållbar framtid. Vi tar initiativ till en kartläggning av farliga kemikalier i våra verksamheter och därefter göra en plan för att fasa ut dessa.

Kommunstyrelsens ordförande (S)

Hallsberg

Andreas Svahn

Chatta om valet i Hallsberg i dag. Gå in på na.se och ställ dina frågor till Andreas Svahn (S) kl 11 och till Torbjörn Appelqvist (M) kl 11.30. Klicka här för att komma till chatten!

Andreas Svahn Kommunstyrelsens ordförande (S) Hallsberg

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv artikel

Mer läsning

Annons