Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Integration är tydligen inte viktigt för V

Annons

Jag har precis läst en av Vänsterpartiets många reservationer. Den här gången var det V som inte vill ge ett ekonomiskt bidrag till integration. Till månadens kommunfullmäktige finns ytterligare en märklig motion.

Man börjar undra vad V i Lindesberg tycker är bra för invånarna? Det är lätt att säga ”nej” till i stort sett allt utan att komma med alternativa lösningar.

Många politiker från olika partier strävar och sliter hårt för att våra invånare ska få ett så bra liv som möjligt! För det krävs det en realistisk syn på samhället som V tydligen saknar.

Som till exempel när det gäller projektet ”Skola utan gränser” i Lindesbergs kommun. Projektet är ett integrationsprojekt som pågått ett antal år med gott resultat. Det startade på Lindeskolan och det är i huvudsak ungdomar som frivilligt vill arbeta för tolerans och mot främlingsfientlighet. På senare år har en del politiker och SFI på Masugnen anslutit sig. Det är cirka 50 personer som träffas och i dessa möten arbetas på olika sätt med integration.

Som ett led i detta arbete anordnas en studieresa till Auschwitz i Polen för att på plats studera vad diktatur och rasism ställde till med i Europa. För denna resa betalar deltagarna en mindre summa. Om det är någon som inte har råd finns ett litet reservkonto där man snyggt kan hjälpa till.

Den 15 februari ska ”Skola utan gränser” lyssna till Mietek Grocher, en överlevande från förintelsen. Tyvärr så finns dessa personer inte så länge till.

Nu vill inte V i Lindesberg stödja detta projekt vilket kan tyckas mycket märkligt.

Integration mellan människor med olika bakgrund är tydligen inte viktigt för V?

Lindeskolan som har en lång tradition med resor till Auschwitz, har fått utmärkelser och beröm för sitt arbete mot främlingsfientlighet och rasism och det borde vara en självklar uppgift för V att stödja?

Som tur är har projektet ett brett stöd bland Lindesbergs övriga politiska partier så det fortsätter förhoppningsvis många år framöver.

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv artikel

Mer läsning

Annons