Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Jämställdhet tas inte på allvar

Annons
Jämställdhetsarbete. Det finns mycket kvar att göra i jämställdhetsfrågor i Örebro, skriver Malin Tinjan, Vänsterpartiet. Arkivbild: Kennet Hudd VLT

Örebro kommun saknar i dag ett strategiskt jämställdhetsarbete. Det Vänsterpartiet efterlyser är ett helhetsgrepp kring jämställdhetsfrågorna, något för hela Örebro och örebroarna. Med medborgar-, brukar-, arbetsgivar- och politiskt perspektiv. En strategi som får genomslag i alla våra verksamheter och i hela kommunen.

Vi ser störst andel låginkomsttagare bland kvinnor, att kvinnors ohälsotal är markant högre än mäns. Vi ser i skolan att flickor mår sämre än pojkar och att var femte flicka uppger psykisk ohälsa. Rädslan för hot och våld är större hos kvinnor och att kvinnor avstår från att gå ut av rädsla för att bli överfallna eller utsatta för våld. Vi ser hur män inte tar ut föräldraledighet i samma utsträckning som kvinnor.

Vi ser att pojkarna har sämre betyg i skolan, att män kör för fort och dör tidigare än kvinnor. Behovet av att ta ett helhetsgrepp om jämställdhetsfrågan är mycket stort. Ett verktyg i detta arbete är den jämställdhetsplan som kommunen enligt lag är skyldig att ta fram. Här har vi chansen att göra något riktigt bra. Den nu gällande jämställdhetsplanen sträcker sig bara 2011 ut. Efter det saknar Örebro kommun något som lagen kräver, nämligen en jämställdhetsplan. Det är skamligt att en kommun i Örebros storlek inte tar frågan och lagen på större allvar.

Vänsterpartiet har länge drivit frågan om heltidstjänster inom Örebro kommun. Under tidigare mandatperiod beslutade Vänsterpartiet, Socialdemokraterna och Miljöpartiet om alla anställdas rätt till heltidstjänst och att alla nya tjänster ska annonseras ut som heltider. Det har gjorts förut och kan göras igen. Rätten till heltid handlar om rättvisa och jämställdhet och är ett steg i att förändra den orättvisa maktordning som råder mellan kvinnor och män. För oss är det självklart att alla anställda ska ha en lön som går att leva på. För den nu styrande majoriteten med Socialdemokraterna, Kristdemokraterna och Centerpartiet är det ingen självklarhet. I dag utlyses massor av deltidstjänster inom Örebro kommun. Är inte Socialdemokraterna beredda att stå för sitt löfte om rätten till heltid? Om det är de andra majoritetspartierna som sätter käppar i hjulet så kan vi ha en omröstning i kommunfullmäktige där det i dag finns en majoritet i frågan. Socialdemokraterna genom Lena Baastad har ju sagt sig villiga att samarbeta över blockgränserna i viktiga framtidsfrågor. Är inte jämställdhet en viktig framtidsfråga?

En annan viktig jämställdhetsfråga är ju den om vårdnadsbidraget. Ett bidrag som utgår från en gammaldags syn på familjebildning, med kärnfamiljen i fokus. Ett bidrag som vi vet är en eftergift år Kristdemokraterna. Som Kristdemokraterna själva knappt vill ha kvar på riksnivå, men där man i Örebro till och med får Socialdemokraterna på med tåget. Men även här finns en majoritet i kommunfullmäktige för ett avskaffande. Om man menar allvar med att utveckla Örebro och har en önskan om ett mer jämställt Örebro så finns det mycket kvar att göra.

Vänsterpartiet står för ett starkt och progressivt jämställdhetsarbete för alla. Nu är smekmånaden för den nya majoriteten slut. Det är dags att börja ta tag i viktiga politiska strategifrågor. När ska Örebro kommun återigen börja driva jämställdhetsfrågor?

Malin TinjanFullmäktigeledamot (V)Örebro

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv artikel

Mer läsning

Annons