Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Negativ samtalston i Örebropolitiken

Annons

Börje Ström och Staffan Werme (FP) svarar på en debattartikel skriven av moderaten Marcus Bäckström den 20 april. Bäckström sade att han tänkte att reservera sig i kommunstyrelsen mot ett beslut att bygga om konserthuset i Örebro.

Jag kommer inte att kommenterar innehållet i debatten, däremot tonen i Ströms och Wermes artikel. De använder kända härskartekniker och angriper personen som skriver i stället för att ägna sig åt sakfrågan. De kallar Bäckström för ung moderat. Vad har hans ålder med sakfrågan att göra? De kallar honom också okunnig och nämner honom vid förnamn genom hela sin artikel, vilket är ett sätt att förminska debattören.

Ett sådant här svar tycker jag är typiskt för det samtalsklimat som råder i Örebros politik, och det är mycket olyckligt. Hur ska vi få unga människor att engagera sig i politiken om de blir nedtryckta av betydligt mer erfarna politiker? Vad tycker allmänheten om politiker som käbblar och angriper varandra personligt i stället för att diskutera sakfrågan.

I kommunfullmäktige är det många gånger på samma sätt. Ofta är det Staffan Werme som där riktar personangrepp mot de socialdemokratiska fullmäktigeledamöterna och insinuerar att de är dåligt pålästa eller inte sköter sitt jobb.

Den här typen av samtalston och personliga angrepp är bara till skada för den politiska debatten och lyfter bort fokus från sakfrågorna.

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv artikel

Mer läsning

Annons