Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

 Nej till nedskärningar på skola och omsorg

Annons

Det är tufft för Socialdemokraterna i Örebro. Deras satsningar innebär besparingar i välfärden och när vi påpekar det skyller de, i traditionell socialdemokratisk anda, på Alliansregeringen. Vi politiker måste ständigt prioritera och de pen-gar vi har att fördela beror på hur många som arbetar.

Alliansregeringen och Moderaterna i Örebro har en enhetlig och tydlig arbetslinje. Sedan 2006 har vi intensivt och strukturerat jobbat på att vända utvecklingen från bidrag till arbete. I det S-styrda Sverige sattes 140 personer varje dag i sjukpension utan någon som helst uppföljning. I dag ser vi hur människor, sjukskrivningar följs upp och inställningen är att alla ska arbeta hundra procent efter sin egen förmåga.

Socialdemokraternas uppgift är att granska och driva opi-¿nion mot Alliansregeringen men det vore bra om de någon gång beskrev sina egna förslag. Eller är det bara tillbaka till bidragen som gäller? Fisun Yavas och Björn Sundin skriver i sin artikel att de prioriterar att skapa fler jobb, men var finns förslagen?

Hur ska jobben bli fler med Socialdemokraternas politik? Vi vet sedan länge att de vill fördubbla avgifterna för att anställa unga, slopa restaurangmomsen och begränsa de jobbskapande rut- och rotavdragen.

Arbetslinjen ska återigen monteras ned till förmån för ökade bidrag och höjda skatter för hushåll och företag. Ökar det människors möjligheter att få jobb i Örebro? Till skillnad från S är vi övertygade om att alla jobb behövs.

Alliansens gemensamma reformer har lett till att utanförskapet är betydligt mindre nu än 2006. 200 000 fler har ett jobb att gå till i dag och sysselsättningsgraden har ökat i samtliga ålderskategorier.

För Moderaterna i Örebro är det viktigt att lokalt arbeta för att säkra välfärden och vi säger nej till Socialdemokraternas nedskärningar på skola och omsorg om våra äldre. Vi ser samband mellan att ha en god ekonomi i kommunen och förutsättningen att klara trygghet och välfärd. Vi ser en koppling mellan att satsa på en skola med kunskap i fokus, som ger alla elever samma chans, och möjligheten för unga att få ett arbete. Vi ser stora fördelar med att lokalt göra det enkelt för företag att verka, växa och etablera sig i vår stad. Vi värnar en stark välfärd som tillåter att människor är svaga under en period i livet utan att slås ut.

Vi förstår att vi trampar på en öm tå när vi moderater tar plats som det nya välfärdsparti som örebroarna letar efter! Men, för oss är det enkelt, vi lyssnar och vi prioriterar det som är bäst för Örebro!

Anders ÅhrlinKommunalråd (M)

Maria HaglundKommunalråd (M)

Örebro

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv artikel

Mer läsning

Annons