Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Politik handlar inte om tjänster och gentjänster i Askersund

Annons
Moderaterna, Kristdemokraterna och Liberalerna samarbetar och styr Askersund i minoritet.

Replik

Det är en trist teknik av en politisk motståndare att först hitta på vad den politiska motståndaren har för åsikter och sedan gå emot det som man själv har hittat på att den andre vill. Det är inget nytt från den ena undertecknaren av en debattartikel i NA den 2 januari, Katarina Raneborn (V). Per Eriksson (S) har denna gång valt att underteckna den påhittade konsekvensen av ett maktskifte i Askersunds kommun. Ett tråkigt inlägg i elfte timmen från en från vår sida respekterad politiker. Insändaren speglar kanske inte den ansvarsfulla politik som dessa personer i slutet på artikeln säger sig vilja driva.

Kloka åsikter i det politiska rummet kommer vi ta hänsyn till oavsett var de kommer ifrån.

Moderaterna, Kristdemokraterna och Liberalerna samarbetar och styr Askersund i minoritet. Vi kommer att tala med alla politiska partier i Askersund om aktuella frågor i nämnder och styrelsen. Kloka åsikter i det politiska rummet kommer vi ta hänsyn till oavsett var de kommer ifrån. Politik för oss är att arbeta för en välskött kommun och handlar inte om tjänster och gentjänster.

Skolfrågan kommer vi arbeta mycket med den kommande tiden. Det är en framtidsfråga och den övergripande målsättningen är att förbättra skolresultaten. Våren 2018 kunde 79 procent av barnen i åk 2 läsa enligt ordning. Läsförståelsen har minskat sedan året innan. Det är inte acceptabelt. Det går inte att säga statistiskt att några skolor är markant bättre än andra. En del skolor har bra behörighet och lätt att rekrytera lärare, för andra skolor är det svårare. Vi kommer snart behöva ta ställning till om åk 6 ska tillhöra Sjöängsskolan och om inte så hur vi ska lösa lokalfrågorna. Vi hoppas kunna nå parlamentarisk enighet i skolfrågorna. Vi räknar med att den grundläggande viljan finns hos resterande partier i Askersunds kommun då det är välkänt att enighet i skolpolitiken är en bra förutsättning för hög måluppfyllelse.

Vi ser fram emot de förslag som ni vill avser komma med som utvecklar kommunen och tar ansvar för ekonomin. Det styre som ni båda har tillhört har trots allt fått konsekvensen att vår kommun i dagsläget ligger illa till ekonomiskt. Därför kommer vi inleda 2019 med att starta de analyser som visar varför våra kostnader är så höga och vad askersundarna får för skatten de betalar.

Caroline Dieker

Moderaterna, kommunstyrelsens ordförande

Hans Sedström

Kristedemokraterna, kommunstyrelsens vice ordförande

Fredrik Wernheden

Liberalerna, ledamot kommunstyrelsen

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv artikel
Annons