Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Replik. Till Lena Baastad, Lennart Bondeson, Rasmus Persson (3/6) Kommunledningen hånar kritiska företagare

Annons

En artikel signerad Lena Baastad, Lennart Bondeson och Rasmus Persson har rubriken Företag kan tala för sig själva. Och det tänker jag göra nu.

I sin artikel i NA den 2 juni tar Staffan Werme upp svårigheter för enskilt näringsliv genom bland annat metoder och regler vid upphandling och konkurrens från kommunala företag.

När jag läste den artikeln tänkte jag: Visst, Staffan, du har alldeles rätt. Det är så. Det är ingen slump att Örebro rankas lågt. Vi bör delta i debatten. Men ibland kan man tröttna och ge upp och tycka att det inte finns någon i kommunens ledning som lyssnar.

Så kom Baastads, Bondesons och Perssons artikel. Den talar ett tydligt språk: Att tala om svårigheter orsakade av kommunala beslut och verksamheter är bara att ”smeta på näringslivet negativa egenskaper och uppfattningar”.

Men nu finns det människor som upplever svårigheter genom kommunens agerande och dessutom de som kan finna det svårt att få kontakt och besked i olika frågor. Då borde kommunens ledning ta detta på allvar och arbeta för att undersöka och undanröja eventuella problem. I stället väljer man att närmast håna den som vågar ifrågasätta. Tydligare än så kan man knappast visa på orsaken till att Örebro är på väg mot bottenläget när det gäller näringslivets villkor.

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv artikel

Mer läsning

Annons