Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Representation med alkohol sker i begränsad omfattning

Annons

Hallsbergs kommun har ansvar för många olika verksamheter, där bland annat skola, vård och omsorg i många avseenden kan sägas stå i centrum. För att kommunen ska kunna erbjuda bra service inom dessa och andra viktiga områden krävs att kommunen arbetar med många olika saker. Mitt ansvarsområde, näringslivsarbetet, är en viktig del. Syftet är att dels hjälpa till att skapa goda förutsättningar för de företag som redan finns i kommunen, dels att hjälpa till i arbetet med att få nya företag att etablera sig i kommunen. Om vi kan lyckas med detta så skapas det fler arbetstillfällen som i sin tur ger förutsättningar för att få människor att bo kvar, trivas i och även flytta till kommunen. Det är i ljuset av detta som man ska se den representation som kommunen ägnar sig år.

Representationen är ett av många verktyg som kommunen använder i näringslivsarbetet. Det huvudsakliga näringslivsarbetet sker på annat sätt. Under 2009–2011 har kommunen genomfört stora ESF-projekt för att genom olika former av utbildning, stärka det lokala näringslivets konkurrenskraft. Varje år har vi tre till fyra stora företagsträffar där alla företag bjuds in, fortlöpande under året tar jag dessutom initiativ till branschvisa träffar, ett stort antal träffar med enskilda företag, samt företagsträffar ortsvis. Vi stöttar ung företagsamhet likväl som annat nyföretagande. Den som vill är välkommen att höra av sig, så ska jag berätta mer om vad vi gör.

I samband med ett fåtal evenemang och möten bjuder vi på vin eller öl i högst måttliga mängder tillsammans med mat. NA:s rubrik om att kommunen representerar i baren är helt missvisande och för tankarna till något som vi inte sysslar med.

Är vårt näringslivsarbete framgångsrikt?

Det får naturligtvis var och en bedöma, men jag vill gärna nämna att det under 2011 startades fler nya företag än vad som skett tidigare år. Vidare känner de flesta till Postens bygge av en ny stor terminal och Train Alliance etablering av en stor tågreparationsverkstad. Det finns även ytterligare satsningar som vi gläder oss åt; Green Cargos utbyggnad av sitt kundservicecenter, GDS utbyggnad av sin verksamhet, Dockabs satsning liksom Go Glass expansion är några exempel. Vid mina kontakter med företagarna i kommunen upplever jag ett starkt stöd för kommunens näringslivsarbete, och det är ett förtroende, som jag kommer att fortsätta att vårda väl.

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv artikel

Mer läsning

Annons