Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Resenärer får inget gehör

Annons
Fungerar inte. Många problem är förenade med att busspendla, och resenärerna får inte gehör för sin kritik. Arkivbild: NA

”Conny är villig att kavla upp skjortärmarna och hugga i” står att läsa i en artikel i NA den 17 april. Jag har varit i kontakt med Conny Strand, chef vid Länstrafiken i Örebro län, vid tre tillfällen sedan 9 januari i år. Ärendet har rört förändringen av pendlarpluskortet till pendlarkort och att jag vid flertalet tillfällen har fått stå på bussen från Karlskoga till Örebro eller att bussen helt enkelt har kört förbi. Jag har i dag, den 17 april, ännu inte fått något svar från Conny Strand på de frågor jag ställt till honom.

Sedan 1 januari i år så får många av oss pendlare i länet betala för en tjänst som vi inte vill ha. På vårt pendlarkort får vi ”förmånen” att åka stadsbuss, i mitt fall både i Karlskoga och Örebro och det får jag betala 140 kronor extra för varje månad. Jag pendlar mellan Karlskoga och Örebro varje dag. Jag vill bara köpa ett pendlarkort mellan de båda städerna. Vill jag åka lokalbuss så kan jag betala separat för det vid de tillfällen jag åker. Jag vill helt enkelt välja själv.

Men eftersom Länstrafiken har bestämt att jag behöver den här tjänsten fast jag inte vill ha den, än mindre betala för den, så har jag gjort några tappra försök att åka lokalbuss i Karlskoga. Nu hör det till saken att Länstrafiken i Örebro län har behållit de ”gamla” zonerna som gällde när vi enbart kunde köpa pendlarkort mellan städerna, så i mitt fall så innebär det att mitt busskort inte registreras på lokalbussarna eftersom jag vanligtvis pendlar från en zon i utkanten av Karlskoga. Det ”piper” helt enkelt inte när jag stoppar ner kortet i läsaren på lokalbussen.

Vid varje tappert försök till en lokal busstur får jag förklara för en undrande busschaufför att jag minsann har betalat för mitt pendlarkort (visar naturligtvis kvittot), att dessa regler gäller från 1 januari 2012 och att jag varit i kontakt med chefen för Länstrafiken, Conny Strand, men han har inte svarat på mina frågor i ärendet.

Förutom problemet med själva busskortet så har jag många gånger fått stå hela vägen från Karlskoga till Örebro på grund av att bussen är fullsatt. Vissa gånger åker bara bussen förbi, då ska man helt enkelt förstå att den är full och att jag inte fick plats denna tur. När jag och andra bussresenärer ringer Länstrafiken och skäller och gnäller om dessa problem så sätter man in extrabussar, om det finns någon frisk och hel buss att sätta in och om det finns någon morgonpigg busschaufför som vill köra den. Slutar vi gnälla och skälla så uteblir extrabussen.

Som dagpendlare mellan Karlskoga och Örebro så betalar jag mitt pendlarkort en hel månad i förväg. Då tycker jag att jag kan förvänta mig att åtminstone få sitta på bussen på väg till mitt jobb. Jag tycker också att jag kan förvänta mig att det ska komma en buss enligt den tidtabell som står att läsa vid busshållplatsen.

Enligt Länstrafikens chef, Conny Strand och den nyproducerade reklamen ska det till ”lyhördhet och mycket jävlar anamma” för att folk att åka mer buss. Hur tänkte du då Conny? Hur ska Länstrafiken i Örebro län få folk att åka mer buss när du inte ens svarar på mejl eller ens gör ett försök att svara på de frågor jag och andra bussresenärer ställt till dig? Hur ska du få folk att åka mer buss när du inte ens vet hur vardagen för en bussresenär ser ut? Hur?

Om det är något jävlar anamma i dig Conny Strand så tycker jag att du ska börja med att bemöta och besvara de klagomål och den kritik som du fått av mig och många andra av länets bussresenärer för hur bussturerna fungerar i dag. Börja med att fråga vad länets resenärer verkligen behöver och vill ha när det gäller kollektivtrafiken innan du kostar på dig en dyr och världsfrånvänd reklam som inte säger något om verkligheten om att vara bussresenär.

Du har min mejladress och mitt telefonnummer så det är bara att du visar ditt jävlar anamma och svarar!

Anna-Carin HärdigKarlskoga

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv artikel

Mer läsning

Annons