Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

S i Örebro bör följa de råd Kjell-Olof Feldt ger i sin nya bok

Annons

Eva Eriksson (S) har i en debattartikel som enda besked pekat ut Staffan Werme och Börje Ström som användare av härskartekniker. Har inte Eva Eriksson varit närvarande i kommunfullmäktige i Örebro där hennes politiska kollegor använder inte bara härskartekniker utan också förlöjligande av frågor?

Socialdemokratiska företrädare använder ofta förnamn i fullmäktige. Jag visste inte att de då utövade härskarteknik eftersom det inte är ovanligt i Sverige att vi kallar varandra vid förnamn. Att kalla någon för ung trodde jag också var en merit i det svenska samhället eftersom vi har en tendens att glorifiera ungdomen.

Jag tycker att Socialdemokraterna i Örebro ska följa Kjell-Olof Feldts råd som han ger i boken ”En kritisk betraktelse” (Albert Bonniers förlag 2012). Han skriver att i jakten på medial uppmärksamhet saknas ofta innehåll i utspelen och därför föreslår han att Socialdemokraterna ska minska antalet kommunikatörer och öka antalet analytiker med kritisk ådra.

Han skriver också att han råder Socialdemokraterna att motstå frestelsen att i varje läge söka demonisera Moderaterna och göra dem till ondskans parti. Ett sådant förfarande ger ingen utdelning, menar Feldt.

Samma princip torde också gälla den politiska mobbningen av Staffan Werme. Feldt avslutar sin bok med att råda Socialdemokraterna att visa en större öppenhet och kanske också ett mått av ödmjukhet i sitt sätt att förhålla sig till övriga partier. Jag tycker att detta är ett utmärkt råd.

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv artikel

Mer läsning

Annons