Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Säkerställ kompetensen

Annons
Snart finns det jobb. När 40-talisterna går i pension behöver företagen säkerställa att personalen har kompetens, exempelvis inom industrin. Arkivbild: Emelie Östergren

Det kan inte vara en nyhet för någon att svenskt arbetsliv står inför stora pensionsavgångar. Fram till 2020 kommer nära 1,4 miljoner arbetstagare i Sverige att ha uppnått pensionsålder och lämnat arbetslivet, enligt Arbetsförmedlingens beräkningar. Det kommer att leda till hård konkurrens om arbetskraft inom många områden.

I Örebro har vi i dag en arbetslöshet på nästan tio procent. Men inom kort kommer vi att stå inför helt andra problem. När den stora generationen 40-talister lämnar arbetslivet kommer det att uppstå arbetskraftsbrist inom alla områden. Redan under perioden 2012 till 2015 beräknar Arbetsförmedlingen att 12 500 arbetstagare i Örebro län har gått i pension. Siffran ökar dramatiskt till 26 700 fram till 2020.

I skenet av detta kan dagens arbetslöshet synas som ett icke-problem. Men i dagens kunskapsintensiva samhälle är kompetens på många sätt en färskvara. Den som inte får prova sina färdigheter halkar efter. Det blir en ond spiral som i värsta fall kan leda till utslagning. Svårast att komma in på arbetsmarknaden har personer med svag utbildningsbakgrund, utomeuropeiskt födda, personer med funktionsnedsättning som innebär nedsatt arbetsförmåga och arbetslösa personer över 55 år. I december 2011 bestod den gruppen av i runda tal 3500 personer i Örebro län.

Med vetskapen om att det snart blir konkurrens om arbetskraften, borde det ligga i svenska företags och organisationers intresse att börja agera redan i dag. Det här drabbar alla. Inte bara de största företagen. Även små och medelstora företag måste öppna ögonen för problematiken liksom stat, kommun och landsting. Ingen går fri från generationsväxlingen.

Det är nödvändigt att företagen börjar titta på nya grupper när de ska rekrytera. Det kan löna sig på många sätt. Arbetsförmedlingen har en hel del stöd att erbjuda arbetsgivare som anställer någon ur våra prioriterade grupper. Dessa personer har dessutom kompetenser som är helt nödvändiga för att vi ska klara den generationsväxling som står för dörren. Det är allas vårt ansvar att se till att de får komma in på arbetsmarknaden och bidra med sin kunskap och sitt engagemang.

De företag som ännu inte dragit upp en strategi för att hantera de stora pensionsavgångarna bör snarast ta ställning till vilka kompetensbehov organisationen har eller kommer att ha framöver. Först då kan ledningsgrupperna agera för att säkerställa att den kompetens som efterfrågas om några år kommer att finnas tillgänglig.

Alla vinner på ett samhälle där fler ges möjlighet att delta. Att fler människor kommer i arbete är avgörande för varje enskild person, men också nödvändigt för att Sverige ska klara den demografiska utmaning som väntar oss. För näringsliv och offentlig sektor finns stora värden i att ta vara på kompetensen och erfarenheten hos alla människor.

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv artikel

Mer läsning

Annons