Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Slutreplik: Bygget av bron till Borgmästarholmen enligt reglerna

Annons
Bild från bygget av bron.

Svar  på Veine Knutsons och Ebbe Nyströms repliker.

Askersunds kommun följer och har följt de regler som finns för upphandling.

Det finns inget som tyder på att reglerna inte har följts. Anbud kom in från flera firmor, dock inte många då bro/brygg bygget är speciellt.

Det är kö till båtplatser och det är viktigt att bron kan användas till att vara en brygga för båtar och en bro till Borgmästarholmen. Jobbet gjordes så långt det gick på försommaren och färdigställs nu och till våren. Anledningen att kostnaden ökade var dels så beräknades priset på en liknande brygga som tidigare. Det krävs en betydligt större hållfasthet med större båtar och för att kunna utnyttja hela bryggan för båtplatser. Det tillkom även önskemål om belysning och vatten för att öka efterfrågan av platser.

Citatet är taget från S och MP reservation i beslutet att inte ombudgetera investeringarna och vad som sker om man inte gör detta. Ärendet blev återremiterat av Kommunfullmäktige och följden blev en försening av flera investeringar.

Läs protokollet igenel Veine så ser du vad jag menar.

Vad gäller konstruktionsfel så är ni välkommen att ta kontakt med mig så kan vi gemensamt ta en promenad och se vad ni menar.

I samband med slutbesiktningen som genomfördes 30/11 har kommunen noterats en del brister som entreprenören skall åtgärda.

Det finns också åtgärder som kommunen skall utföra innan all är klart.

Johan Calais

Socialdemokraterna, Askersund.

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv artikel
Annons