Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Sverige har inte råd att säga nej till arbetskraftsinvandring

Annons
en byggarbetsplats  .  Arbetskraftsinvandringen, bland annat av IT-tekniker och byggnadsarbetare,  kommer att bli en av de stora frågorna i valet 2014, tror skribenterna.Arkivfoto: Anders Wiklund /TT

Arbetskraftsinvandring kommer bli en av de stora frågorna i valet 2014. Socialdemokraterna har sagt att de vill ge facket vetorätt över arbetskraftsinvandringen, om de vinner valet. Dolt bakom en retorik om rimliga villkor på svensk arbetsmarknad föreslås i realiteten nya gränshinder. Socialdemokraterna vet att utländska företag redan i dag måste leva upp till kollektivavtalsnormen. De vet också att bekämpandet av missbruket på arbetsmarknaden är något helt annat än stopp på arbetskraftsinvandring.

På samma sätt som SD inte kommer ”åtgärda” integrationen genom att stoppa invandring kommer inte heller (S) att åtgärda missbruket på arbetsmarknaden genom att stoppa arbetskraftsinvandring.

Men oavsett anledning måste vi konstatera att ett stopp på arbetskraftsinvandring kommer att skada Sverige, försvåra generationsskiftet på arbetsmarknaden och öka diskrimineringen av invandrare. Därför kräver vi svar på tre frågor.

Om vi i Sverige och Europa ska klara av att upprätthålla den välfärd vi vant oss vid kommer vi att behöva arbetskraftsinvandring. Beräkningar från Eurostat visar att Europa om 40 år kommer att ha tio miljoner fler invånare än i dag, men att 50 miljoner färre kommer att vara i arbetsför ålder. Att då kräva stopp på arbetskraftsinvandring är att försvåra generationsskiftet och minska tillväxten.

Socialdemokraterna måste säga hur de tänker ersätta de cirka 3 500 högutbildade IT-tekniker och andra ingenjörer som varje år kommer hit, från framför allt Indien. Hur ser de på den växande IT-sektorns behov i Örebro? Eller på Karlskogas högteknologiska tillväxtcentrum? Vill de lägga en död hand över utvecklingen och tillväxten? Strunta i generationsväxlingen och småföretagarnas behov?

Arbetskraftsinvandring minskar också diskriminering. Den typen av diskriminering som främst drabbar invandrare i Sverige är så kallad informationsdiskriminering. Många arbetsgivare har ingen kunskap om vad en utbildning från ett universitet eller en skola från Sarajevo eller Teheran är värd. Informationsbristen skapar osäkerhet som leder till att man hellre anställer någon från Örebro, vars kvalifikationer man kan räkna ut.

Den enda effektiva metoden att komma åt denna typ av diskriminering är att förändra bilden av vilka invandrarna är. Och därmed arbetsgivarnas förväntningar. Vissa länder har gjort det, exempelvis Kanada. På grund av en jämförelsevis tio gånger större arbetskraftsinvandring förväntar sig en kanadensisk arbetsgivare att bakom ett utländskt cv finns en välutbildad arbetskraftsinvandrare.

I Sverige flyttas en somalisk cv undan, utan ens att fråga något. Arbetskraftsinvandring förändrar attityder och minskar därmed diskriminering. Är minskad diskriminering oviktig för Socialdemokraterna?

Socialdemokraterna följer ett mönster vi ser överallt i Europa. I land efter land väljer partier att möta en utdragen lågkonjunktur med protektionistiska åtgärder. Därför säger (S) att jobben först ska gå till ”svenska” arbetslösa. Men är (S) medvetna om att detta sätta att betrakta arbetsmarknaden leder till att varje integrerad flykting som har fått jobb kommer likaså att bli betraktad som någon som har tagit jobb från svenska arbetslösa?

Om Socialdemokraterna vill underlätta generationsskiftet, främja tillväxten, minska diskriminering, och avstå från att underblåsa tankesätt som de själva inte vill ha – ska de inte röra arbetskraftsinvandringen.

Jasenka Selimovic, kandidat för Europaparlamentet (FP)

Staffan Werme, kandidat för Europaparlamentet (FP)

Jasenko Selimovic och Staffan Werme  (båda FP)

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv artikel

Mer läsning

Annons