Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Utbyggnad av Näsby drar ut på tiden

Annons

Klimatsmart boende för vem? Inte för Näsbyborna! I övriga Sverige har Örebro länge haft ett gott rykte som en välplanerad stad med god bostadsbebyggelse. Därför är det fullständigt ofattbart att man från politiskt håll nu accepterar den ”låt gå-princip” som råder när det gäller boendemiljön i Näsby-området och sedan försöker skyla över detta med fagra ord om vacker natur och närhet till city.

De naturliga” flödena” i området som Sundin/Edberger Jangdin påstår vara icke etablerade, är redan nu helt permanentade i och med att all tung trafik styrs till Ormestagatan som huvudled för östergående trafik till och från stadskärnan.

Man säger också att området ännu inte är ”färdigt”. Detta märks alltför väl på den långsamma utbyggnadstakt som råder för de tomter som finns lediga i områdena. Detta beror inte bara på konjunkturnedgången, men vem vill betala flera miljoner kronor för ett husboende i ett område som så kraftigt störs av tung trafik och därmed också dåligt luftmiljö, om det finns andra alternativ att tillgå? Boende i hyreslägenheterna har alltid en möjlighet att välja att flytta, men även Öbo vill väl ha stabila områden där hyresgäster trivs och vill bo kvar?

Problemen omfattar, som omtalats i en tidigare insändare, inte bara störningar av buller och dålig miljö utan också brister i trafiksäkerhet. Allt detta har blivit allt tydligare i takt med att trafiken bara ökar. Planer för ytterligare bebyggelse österut längs Hjälmarevägen som nu ska fastställas kommer ytterligare att förstärka problemenen men även detta har ”viftats” bort.

Flera Näsbybor har försökt påtala olika olägenheter till kommunens tjänstemän och även till Öbo men mötts av tystnad eller ”axelryckningar”.

Sundin/Edberg Jangdin pratar om ett möte för att hitta en gemensam bild och en lösning för området och vi uppmanar nu till att samtliga Näsbybor får en inbjudan till detta viktiga möte.

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv artikel

Mer läsning

Annons