Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Debut från start – frälste ÖSK: "Bara in och njuta"

Han gjorde sin första match från start inför sin nya hemmapublik. Nahir Besara tog verkligen chansen när han fick den. – Det var bara att gå ut och njuta, säger han efter 3–2-segern mot Falkenberg.

Annons

Du får bara en chans att göra ett första intryck. Därför hade det varigt naturligt om Nahir Besara hade känt lite extra nerver när han fick starta sin första match för ÖSK.

Men den 25-årige mittfältaren, som tidigare gjort två inhopp sedan han hämtades från turkiska Göztepe i somras, såg det som en vanlig match bland alla andra.

– Jag fick veta en och en halv timme innan matchen att jag skulle starta. Det var bara att gå in och köra. Jag har hållit på med det här hela livet så det är inget nytt.

Extra inspirerande att starta för första gången inför nya hemmapubliken?

– Nej, jag funkar inte så. Jag vet att ÖSK är ett bra lag och att det är bra supportrar. För mig var det bara att gå in och njuta av stunden, säger Besara som också har ett förflutet i Hammarby.

Han startade till höger på mittfältet och var inblandad i det mesta som ÖSK skapade offensivt.

– Jag kom bra in i det direkt och det beror på att jag är omringad av bra spelare. Det är bara att springa så kommer bollarna, säger Besara.

Men första målet svarade gästerna för. Jesper Karlsson låg i luften och cyklade in ett av säsongens vackraste mål bakom en chanslös Oscar Jansson i den 27:e minuten.

ÖSK skulle dock svara, bara två minuter senare. Målet var dessutom nästan lika snyggt då Nordin Gerzic slog till från distans och dunkade upp bollen i krysset. På passning från just Nahir Besara.

Efter paus fick ÖSK återigen få hämta upp underläge. För självklart skulle den förre ÖSK-spelaren Stefan Rodevåg inte lämna Behrn arena mållös, och han styrde också mycket riktigt in 1–2 i den 58:e minuten.

Den här gången skulle kvitteringen dröja fyra minuter. Sedan slog Besara till själv och vinklade in Martin Brobergs inspel från högerkanten.

– Jag är här för att bidra och göra poäng. Så det var skönt att få den här starten nu, säger Besara.

Inbytte Maic Sema avgjorde matchen till ÖSK:s fördel i den 83:e minuten – vändningen var fullbordad.

– Ska vi hänga på i toppen så är det här en match som vi måste vinna. Det ska Axén också innan matchen. Därför var det skönt att vi aldrig gav upp, trots att vi låg under två gånger, säger Besara och fortsätter:

– Skillnaden nu mot AIK-matchen var att vi spelade mer i djupet. Inte bara i sidled, säger Besara.