Annons
Vidare till na.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Debuterade i A-laget som 15-åring – förre supertalangen lämnar Örebro: "Hittat rätt"

Lukman Murad, 20, har spelat för ÖSK, Forward och Syrianska.
Nu är han klar för nästa klubb. Syrianska Kerburan i Västerås.
– Vi får in en kille som passar väldigt bra i gruppen, säger Kerburans Gebro Akpinar.

Förre supertalangen Lukman Murad är klar för Syrianska Kerburan.

Han kommer närmast från Örebro Syrianska, där han avslutade fjolårssäsongen på lån från BK Forward – som nu blir hans seriekonkurrenter.

Murad debuterade redan som 15-åring för ÖSK:s A-lag och har representerat svenska landslaget på ungdomsnivå. Men efter att länge ha setts som en riktig supertalang har han aldrig fått det riktigt att stämma på seniornivå.

Den nu 20-årige anfallaren, som även kan spela som offensiv mittfältare, har efter en provspelsperiod tecknat ett kontrakt som sträcker sig över kommande säsong.

– Vi har velat plocka in en anfallare i vår trupp och känner att vi hittat rätt i Lukman. Vi får dels in andra egenskaper i vårt anfallsspel jämfört med vad vi haft tidigare säsonger, men vi får också in en kille som passar väldigt bra in i gruppen, säger Syrianskas sportsligt ansvarige Gebro Akpinar.