Annons
Vidare till na.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

December 2009: Daniel såg den vintervägen redan i somras

”Vinterby”. En stämningsfull bild, från en för de flesta okänd del av Närke, blev Månadens bild i Läsarnas fotoalbum på na.se.

Fotografen heter Daniel Ledstam och kommer från Hallsberg. Han tog bilden i december, men planerade den långt innan dess.

- Jag var faktiskt där och rekade redan i somras. Jag var ute och åkte för att hitta motiv. När jag kom till Torpa mellan Vretstorp och Askersund tänkte jag att, här kommer det att se fint ut en kall vinterdag, säger Daniel Ledstam.

När tog du bilden?

- Det var sen eftermiddag, en liten stund efter att solen gått ner. Jag hade kameran på stativ och lång slutartid.

Fotograferar du mycket?

- Ja, det blir ganska mycket. Naturbilder är favoritmotiven.

Daniel Ledstam skickar då och då in bilder till Läsarnas fotoalbum.

- Men jag laddar bara upp bilder som jag tycker är något extra.

Bilderna deltar i tävlingen Månadens bild.

- Jag och en kompis har också en intern tävling. Den handlar om antalet pallplatser i Månadens bild. Jag har fått in en andraplats tidigare. Det här blev min första förstaplats.

På andra plats i Månadens bild, december 2009, kom Anita Kenttä, Sköllersta, med ”Enskild väg”. Tredjeplatsen togs av Mirre Thomasson, Fjugesta, med bilden ”Goldie”.

Läsarnas fotoalbum finns på na.se/fotoalbumet. Där kan man ladda upp bilder till någon av de 22 avdelningarna. Vi tar inte emot bilder till Läsarnas fotoalbum på något annat sätt, alltså inte genom e-post eller vanliga brev.

Alla bilder som är tagna av personer som vi har kontaktuppgifter till deltar i tävlingen Månadens bild. Det enklaste sättet att ge oss kontaktuppgifter är att man laddar upp bilden som inloggad besökare. När man registrerar sig som medlem på na.se uppger man adress och telefonnummer. Då kan vi lätt ta kontakt med dem som skickar in bilder.