Annons
Vidare till na.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Degerfors får hemmamatch i Örebro - igen

Hemmapremiären på Stora valla dröjer. Förbundet har nu beslutat att Degerfors ska spela på Behrn arena också mot Varberg.

Det är underlaget på Stora valla som ännu inte klarar spel efter den stränga kylan denna vår. Även matchen mot Varberg måste nu genomföras på konstgräset på reservarenan Behrn arena i Örebro.

Det beslutade Svenska fotbollförbundets tävlingskommitté på torsdagskvällen.

Degerfors hade framfört två andra alternativ. Det ena var att få skifta mötet till en bortamatch i Varberg, det andra ändra till ett senare datum.

Inget av detta godkändes av förbundet.

Det skulle få "avgörande sportslig betydelse för superettans utgång" i och med att Degerfors i så fall skulle få för många hemmamatcher i höst, motiverars avslaget.

Därför ska matchen mot Varberg spelas lördag den 4 maj på Behrn arena i Örebro. En arena som Dif får återkomma till redan i omgången efter. Då väntar säsongens första länsderby mellan ÖSK-Degerfors, måndag den 13 maj. Och därefter en ny bortamatch i Ängelholm.

Nästa chans till hemmapremiär på Stora valla blir först matchen i den åttonde omgången. Om allt går som planerat ska Dif då ta emot Östersund onsdag den 22 maj.

När Dif mötte Jönköping på Behrn arena kom det bara drygt 400 åskådare. Klubben tappade intäkter på cirka 150 000 kronor bara för den matchen.

Närmast möter Degerfors Sundsvall på bortaplan. Den matchen är flyttad från måndag till söndag på grund av Kommunals strejkvarsel.