Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Degerfors tog första segern

Efter två raka förluster fick Degerfors jubla – på Behrn arena i Örebro. Jönköpings Södra besegrades med 2–1.

Annons

I fjol inledde Degerfors säsongen tungt. Fyra raka förluster och först i den femte omgången kom första segern.

I år hade Dif inlett med två raka förluster. I premiären borta mot Landskrona, 0–1, och i den förra omgången borta mot Gais 1–3. Noterbart är alltså att Degerfors hade spelat två raka bortamatcher. Detta då Stora Valla inte höll för spel och laget tvingades byta bort hemmamatch i premiären mot en bortamatch. Och än värre blir det. I kväll spelade Degerfors "hemma" – på Behrn arena i Örebro. Stora Valla håller fortfarande inte måttet. Och i nästa omgång är det ny bortamatch, då mot Sundsvall. Återstår att se om Stora Valla håller måttet den 4 maj när Degerfors ska möta Varberg.

Men i säsongens tredje match kom det en trepoängare. Detta mot Jönköpings Södra som, till skillnad mot Degerfors, hade fått en kanonstart på säsongen. Jönköping slog ex-allsvenska Gif Sundsvall med 3–0 på bortaplan i premiären och följde upp med att vinna med 2–1 mot Varberg senast. Men på torsdagskvällen kammade J-Södra noll.

Ferhad Ayaz gav Dif ledningen med 1–0 i den 44:e minuten. Framspelad av Johan Bertilsson tog Ayaz emot ute på vänsterkanten. Han avancerad inåt och sköt ett skott som gick mellan benen på en försvarare och Jönköpings målvakt Nicklas Helgesson hann inte ner och rädda.

I den andra halvleken pressade Jönköping på. Men i den 73:e minuten fick nyss inbytte Niklas Klingberg bollen. Han slog den framåt mot Emil Hedsén som på ett tillslag hittade fram till högerbacken Marcus de Bruin som kom i en offensiv raid. De Bruin höll undan den gamle landslagsbacken Karl Svensson och placerade in 2–0. Men det blev en kamp för Dif i slutet av matchen. Detta sedan Aleksei Kangaskolkka reducerat för Jönköping med tio minuter kvar. En reducering som alltså blev resultatlös för gästerna.

418 personer såg matchen på Behrn arena. 

Läs mer i fredagens NA, papperstidningen, som även kommer kunna köpas som e-tidning här nedan.