Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Degerfors trupp spikad

Degerfors IF gör inga fler nyförvärv.
Istället skriver klubben inom kort lärlingskontrakt med tre egna juniorer.

Annons

– Vi räknar med Marcus Nilsson, Jesper Karlsson och Johan Wennberg, säger tränaren Patrik Werner.

I dag är det bara 74 dagar kvar till superettapremiären, och redan på söndag börjar Degerfors IF träningsmatchandet borta mot Djurgården.

Inför Difs comeback i landets näst högsta serie står det nu klart att det inte blir några fler nyförvärv än redan klara Stellan Carlsson och Andreas Ljunggren-Eriksson.

Orsaken är ekonomin.

– Vi har stängt möjligheten att värva fler spelare för tillfället. Ska vi öppna den möjligheten igen måste vi hitta något nytt när det gäller finanserna, säger Difs ordförande Jan-Ove Beckman.

Tidigare under försäsongen la Dif ett bud i 100 000-kronorsklassen på Carlstad Uniteds Jonas Olsson. Ett bud som Carlstad sa nej till.

Beckman har nu konstaterat att Dif egentligen inte hade råd att betala de pengar som Carlstad då erbjöds.

”Tävlar på lika villkor”

– När vi räknat igenom allt ser vi att det är tight. Sponsorbudgeten kommer nog inte upp i den nivå som vi hoppats på. Och vi måste ha en budget som är i balans om vi ska få spela elitfotboll, säger han.

Istället för dyra värvningar väljer Degerfors nu att komplettera truppen med tre spelare från det egna juniorlaget.

Det handlar om backen Marcus Nilsson och mittfältarna Jesper Karlsson och Johan Wennberg, som tränat med laget under hela januari och som inom kort kommer att skriva varsitt lärlingskontrakt med klubben.

– Vi håller på och diskuterar med dem, och det är inga konstigheter. Vi räknar med att det löser sig, säger Difs tränare Patrik Werner som också är sportchef i klubben.

Kan de här spelarna konkurrera på superettanivå redan i år?

– Alla som är med tävlar på lika villkor, men sedan får man ha lite tålamod. Det är klart att det är en omställning att gå från junior- till seniorfotboll. Det blir lite tuffare. Dessutom är de fortfarande juniorer, så de kan spela med juniorlaget också.

20 utespelare i truppen

Med de tre lärlingarna kommer DIF att ha totalt 20 utespelare i truppen fördelat på åtta backar, elva mittfältare och Peter Samuelsson som ensam, utpräglad anfallare.

– Vi får vara nöjda med den här truppen. Vi vet att vi har en svag budget att arbeta med, men vi har fått behålla de flesta spelarna, precis som vi ville, vi har fått två bra nyförvärv och vi har hittat några framtidsspelare i juniorlag, säger Werner.